Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh průmyslové tepelné a chladicí techniky WTT-Expo se blíží

27. - 29. září 2011, Karlsruhe, Německo

WTT-Expo je jediný evropský veletrh pro průmyslové výměníky tepla, přenos tepla a chladicí techniku. Poprvé se letos uskuteční specializovaná expozice systémů vytápění hal a aktuálně např. optimální zpětné získávání tepla ze vzduchu odváděného z průmyslových hal, speciální výměníky i tepelná čerpadla.

Brány odborného veletrhu průmyslové tepelné a chladicí techniky WTT-Expo se na výstavišti v Karlsruhe otevřou již na konci září. Návštěvníci se mohou těšit na inovativní produkty, postupy a systémy, které významně přispívají ke zpětnému získávání energie a energetické efektivnosti.


3. ročník veletrhu WTT-Expo v dubnu loňského roku navštívilo 2500 odborných návštěvníků z deseti zemí. Ze zahraničí vážili cestu do Karlsruhe zejména Skandinávci, odborníci ze sousedních států a východní Evropy.

Po krizovém roce 2010 se podařilo nejen získat zpět, nýbrž i přilákat nové podniky výjimečného postavení. WTT-Expo však nadále zůstává především platformou malých a středních firem specializovaných na nejvýznamnější témata veletrhu. K těm patří průmyslová rekuperace tepla, průmyslová tepelná čerpadla, hadicová technika, teplonosná fluidika, parogenerátorová technika, výrobní technika a využití výměníků tepla nebo technická údržba. Organizátoři letos počítají se 140 vystavovateli. Z České republiky si již účast zajistily firmy JANKA Engineering a Lloyds Coil.

Poprvé se letos uskuteční specializovaná expozice systémů vytápění hal (velkokapacitní vytápění a vzduchotechnika pro průmyslové haly).
Zde se ve spolupráci s Německým spolkovým sdružením firem z oboru voda-topení-plyn „figawa“ a Svazem výrobců konstrukčních prvků pro termotechnická zařízení (VHB) uskuteční informační akce, během níž budou představeny výsledky studie Institutu pro technické vybavení budov (ITG) k decentralizovaným vyhřívacím systémům hal.
Figawa aktuálně provádí výzkumný záměr „Průzkum halových staveb s jejich charakteristickou stavební strukturou a technickým zařízením k odhalení celkového potenciálu úspor energie a snížení emisí v průběhu aktualizace série specifikací DIN V 18599/EnEV 2012“. Studie má zajistit podklady pro správnou energetickou klasifikaci halových staveb a zvláště vyhřívacích systémů hal.

Na svou úspěšnou loňskou premiéru naváže přehlídka hadicové techniky k procesně technickému využití. Právě energeticky optimální zpětné získávání tepla ze vzduchu odváděného z průmyslových hal představuje pro průmysl zajímavý potenciál. K čistě vyhřívacím systémům a zpětnému získávání tepla prostřednictvím speciálních typů výměníků – i nadále stěžejní oblasti veletrhu – se postupně přidružila i tepelná čerpadla.

Veletrh je koncipován pro vedoucí provozu, údržby a technické vedoucí, stejně jako veškerý technický personál, nákupčí, inženýry a experty ze všech oblastí procesně-technického průmyslu a veřejných služeb.

Bližší informace naleznete na www.wtt-expo.com. S případnými dotazy se obracejte na firmu Naveletrh s.r.o.

 
 
Reklama