Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vytápění LPG, listopadový webinář TZB-info a České asociace LPG

Přihlaste se na webinář zdarma o vytápění LPG 24. 11. 2021. V současné době extrémního zdražování plynu a elektřiny a turbulencí v dodavatelích elektřiny a plynu je důležité porovnat informace i o LPG, o možnostech na trhu, investici a nákladech na provoz a výhledu v tomto směru.

Vytápění LPG, listopadový webinář TZB-info a České asociace LPG, foto z natáčení redakce
Vytápění LPG, listopadový webinář TZB-info a České asociace LPG, foto z natáčení redakce

Na 24. 11. 2021 pro vás připravujeme webinář zdarma o vytápění LPG. V současné době extrémního zdražování plynu a elektřiny a turbulencí v dodavatelích elektřiny a plynu je důležité porovnat informace i o LPG, o možnostech na trhu, investici a nákladech na provoz a výhledu v tomto směru.

Česká asociace LPG společně s TZB-info připravila webinář, který vám pomůže zorientovat se v nabídce a možnostech.

Webinář je určen pro projektanty, techniky, investory a všechny zájemce, kteří jsou před rozhodnutím o výběru nebo změně paliva.

Webinář:
Webinář bude přístupný na youtube TZB-info, premiéra 24. 11. 2021 od 9.40 -11.20 hod. Účast je ZDARMA.

Diskuse:
Po webináři bude následovat diskuse pro přihlášené. Přihlášku do diskuse najdete na konci článku. Zájemci obdrží odkaz pro přihlášení, diskuse poběží na MS Teams.

Anotace:
Na webináři se dozvíte specifika LPG, příklad aktuálního obchodního modelu z trhu, srovnání LPG s jinými zdroji na základě Porovnání nákladů na vytápění TZB-info, srovnání investice i nákladů na provoz, kdy před aktuálním zvýšením ceny vycházelo pro účely vytápění rodinných domů LPG (propan) průměrně na 1,8–2 Kč/kWh bez DPH. Jak se tento model mění a s čím lze tedy kalkulovat? Přihlaste se na webinář.

PROGRAM:

9:40–9:45 Zahájení, úvod,
Ing. Josef Hodboď, vedoucí redaktor Vytápění, portál TZB-info
9:45–9:50 Představení České asociace LPG,
Ivan Indráček, výkonný předseda
9:50–10:00 Základní představení LPG pro topné účely, cenotvorba, distribuce, obchodní modely pro zákazníky,
Ing. Jiří Karlík, jednatel Primagas a předseda představenstva České asociace LPG
10:00–10:40 LPG pro vytápění domů po 1. 1. 2022 v souvislosti s Vyhláškou 264/2020 Sb. o energetické náročnosti budov,
Ing. Miroslav Urban, Ph.D., Katedra TZB, Fakulta stavební ČVUT Praha
10:40–10:50 LPG v Porovnání nákladů na vytápění, srovnání s jinými palivy, zejm. s tepelným čerpadlem,
Ing. Josef Hodboď, vedoucí redaktor Vytápění, portál TZB-info
10:50–11:00 Výhled vývoje trhu s LPG, ekologický přínos LPG a perspektiva bio LPG, návratnost investice,
Ing. Jiří Karlík, jednatel Primagas a předseda představenstva České asociace LPG
11:00–11:10 Komentář k vývoji energetiky, Green Deal a Fit for 55 – výhled pro LPG a syntetické plyny,
Mgr. Jiří Zilvar, vedoucí redaktor OZE a Energetika, portál TZB-info
11:20–12:00 Diskuse pro přihlášené

Webinář je akreditován v celoživotním vzdělávání Cechu topenářů a instalatérů ČR.

Webinář se koná v rámci programu Aquatherm Praha preview

Aquatherm Praha preview je 3denní on-line program 23.–25. 11. 2021, který bude věnován aktualitám z technického zařízení budov a bude tak „ochutnávkou“ témat pro jarní veletrh Aquatherm Praha v březnu 2022. Veletrh pořádá MDL EXPO a TZB-info je generálním dodavatelem doprovodného programu.

Součástí Aquatherm Praha preview bude webinář o dálkové správě domů, výše zmíněný webinář Vytápění LPG, rozhovory a komentáře ze studia v redakci TZB-info a 1,5 hodinový on-line pořad Rekonstrukce a provoz bytových domů, který bude navazovat na stejnojmennou fyzickou konferenci 3. 11. 2021 v Praze.

Česká asociace LPG

Je spolkem (podle NOZ), sdružujícím distributory a prodejce LPG, kteří působí na trhu v České republice. Jeho hlavními úkoly jsou – přispívat ke kultivaci tržního prostředí v oboru, spoluvytvářet kvalitní legislativu, obhajovat a posilovat dobré jméno LPG jako alternativního paliva s plně rozvinutou infrastrukturou a velmi nízkou úrovní emisí. ČALPG aktivně působí v rámci Hospodářské komory ČR a evropské asociace AEGPL. Je vydavatelem a správcem technických předpisů (TPG) pro oblast LPG.

TZB-info

Je největším nezávislým odborným portálem v ČR a SR pro stavebnictví, úspory energie a technické zařízení budov. Portál TZB-info je od roku 2010 recenzovaným periodikem zařazeným do seznamu odborným médií RVVI ČR a v rámci vyhledávačů nezávislým zpravodajským serverem. ISSN 1801-4399. TZB-info zveřejňuje vlastní redakční články, videa, komentáře, výpočty, analýzy, rozhovory a firemní novinky. Pořádá kurzy, konference, semináře a poskytuje komentáře pro obecná média. Součástí portálu je i diskusní fórum.

 
 
Reklama