Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kompaktní úsporný systém topení

SOLARTHERM SET

  • Komfortní a úsporné řešení vašeho topení
  • Zabere minimum místa vašeho domu
  • Dotace z programu Zelená úsporám 55 000,- Kč

Solartherm je moderní kompaktní systém, který zajišťuje vytápění a ohřev teplé vody pro domácnost pomocí kombinace dvou úsporných technologií - kondenzačního kotle a solárního systému.

Veškerá technika je integrovaná do designově zajímavého pláště o velikosti větší lednice. Díky tomu zabírá málo místa, a protože jde o zařízení s uzavřenou spalovací komorou, nenasává vzduch z místnosti a je možné jej umístit prakticky kamkoli v domě. Protože veškeré komponenty potřebné k funkci zařízení jsou již instalovány uvnitř, je montáž jednoduchá, rychlá a levná. Spočívá v připojení zemního plynu, odtahu spalin, propojení se solárními panely instalovanými na střeše, připojení k topnému systému, rozvodům vody a kanalizace. Pro připojení k elektrické síti se použije běžná zásuvka a připojí se čidla nebo pokojová jednotka.

Vestavěná elektronická regulace řídí plynule výkon plynového kondenzačního kotle v širokém rozsahu a přizpůsobuje jeho výkon momentální potřebě tepla domu. Používá ekvitermní řízení a umožňuje připojit pokojovou jednotku komunikující pomocí protokolu Opentherm. Vestavěný solární regulátor pomocí plynulého řízení otáček solárního čerpadla optimalizuje získávání sluneční energie a obsahuje funkce pro ekonomický a bezpečný provoz solárního systému. Můžete si v něm prohlédnout statistiky dodávané solární energie a nastavit pohodně jeho funkce pomocí přehledného menu na grafickém displeji v češtině.

Solární systém ohřívá teplou vodu pro domácnost ve 250 l zásobníku a v případě, že slunce nesvítí, je pro dohřev vody v horní části zásobníku využit plný výkon kondenzačního kotle.

V jednom kompaktním zařízení se tady využívají nejmodernější úsporné technologie pro ohřev TV i topení. Užívejte si komfortu, který zabere minimum cenné plochy vašeho domu, a nízkých účtů za energie.

Využijte dotace z programu zelená úsporám!

Solartherm 17 KDZ SET B5 kompletní set například pro Bungalow 5 - typový dům z katalogu Rodinné domy

  • Solární systém 5 m2
  • Solartherm 17 KDZ
  • Odtahy spalin
  • Pokojový regulátor

Cena setu včetně montáže a DPH 10% je 169 900,- Kč. Po odečtení dotace zelená úsporám 55 000,- Kč je cena pouze 114 900,- Kč*.

*V ceně montáže sestavy není zahrnuta doprava a připojení solarthermu na rozvody plynu a vody.

Sníženou sazbu DPH 10% je možné využít pouze v případě instalace systémů do obytných domů v ČR.

TECHNICKÉ ÚDAJE   SOLARTHERM 17 KDZ 25
Průměr odtahu spalin mm 60/100
Max. výkon při Δt = 50/30 °C kW 17
Min. výkon při Δt = 50/30 °C kW 3,5
Spotřeba zemního plynu m3 0,35 - 1,7
Účinnost kotle % 98 - 106
Stupeň krytí el. částí - IP 41(D)
Objem zásobníku l 250
Rozměry: výška/šířka/hloubka mm 1970/715/705
Celková hmotnost kg 179

SOLARTHERM obsahuje:

  1. Kotel 17 KDZ
  2. Zásobník 250 l
  3. Čerpadlová skupina
  4. Solární regulátor SRS3
  5. Bezúdržbová elektronická anoda
  6. Termostatický směšovací ventil
  7. Expanzní nádoba solárního systému
  8. Expanzní nádoba topného systému
  9. Expanzní nádoba zásobníku TV

REGULUS spol. s r.o.
logo REGULUS spol. s r.o.

Regulus byl založen roku 1992 v Praze a od té doby se podařilo vybudovat stabilní ryze českou firmu, která dnes celkem zaměstnává, i ve svých dceřiných společnostech, téměř 180 kvalifikovaných pracovníků. Jedná se o dynamicky se rozvíjející firmu ...