Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky mezi plynovými krby pro sezónu 2015/2016

Prvenství v provedení krbů s odtahem ve zdi a nová řada vestavných plynových krbů značky Karma.

Plynové krby nabízejí pohodlnou alternativu klasických krbů či kamen na tuhá paliva. A přestože je palivem plyn, pohled prosklenými dvířky je srovnatelný s krby na dřevo. Využití plynu jako paliva navíc poskytuje možnost velmi přesné elektronické regulace. Novinkou v plynových krbech pro topnou sezónu 2015/2016 jsou volně stojící krby v provedení spotřebiče C. Jedná se o krby s uzavřenou spalovací komorou, kdy jsou spaliny odváděny odtahovým systémem ve zdi a rovněž vzduch pro hoření je nasáván z venkovního prostředí. „Tento typ výrobku prozatím na českém trhu nenaleznete a jsme velmi rádi, že s těmito produkty naše společnost přichází a získává tak další prvenství, kterým navazuje na historický odkaz - věnovat se intenzivně rozvoji plynárenství a rozšíření možností využití plynu ve všech sférách,“ říká Bc. Jan Vlček, obchodní manažer pro ČR ze společnosti Karma Český Brod a.s. Další novinkou pro letošní rok je pak nová řada vestavných krbů s názvem Elegance Exclusive.

Hlavní výhody plynových krbů
  • Oproti klasickým krbům je možné nastavit požadovanou teplotu v místnosti, kterou plynový krb automaticky udržuje bez nutnosti další obsluhy.
  • Při topení plynovými krby se nemusí přikládat. Navíc odpadá starost s přípravou a skladováním paliva a obava jak a kam s popelem.
  • Výrazně snížíte prašnost v domě či bytě.
  • Instalace krbů je vhodná pro všechny interiéry. Takovými místy mohou být například vstupní haly firem nebo hotelů, vlastní kanceláře, nebo hotelové pokoje. V neposlední řadě rodinné domy, byty, rekreační objekty.
  • Přestože je palivem plyn (zemní plyn nebo propan-butan), tak planoucí oheň je srovnatelný jako u krbů na dřevo. Plynový plamen prohořívá mezi keramickými prvky a iluze dřevěného ohniště se stává dokonalou.
  • Krby jsou maximálně bezpečné. Ve své výbavě mají pojistku, která při nepřirozeném tahu spalin automaticky uzavře přívod plynu.
  • Odolávají teplotám pod bodem mrazu bez vlivu na jejich funkčnost. Tuto výhodu určitě ocení majitelé rekreačních objektů bez celoročního provozu.
  • A hlavně – přijdete ke krbu a jednoduchým způsobem bez velkých příprav ihned topíte.

Vestavný plynový krb Karma Elegance Exclusive glass line
 
 
Reklama