Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Náklady na vytápění lze snížit o 12 %, ušetří je kondenzační plynový kotel Ferroli Bluehelix Tech

Závěsný plynový kotel Ferroli Bluehelix Tech pracuje s moderní kondenzační technologií ohřevu vody a využívá hořák s předmícháním plynu a vzduchu. Díky tomu je až o 12 % úspornější než běžné plynové kotle a má kompaktní rozměry. Kotle řady Bluehelix Tech mají nerezový výměník, který netrpí zanášením vodním kamenem. Jsou tak méně náročné na údržbu a nabízí dlouhou životnost.

Závěsné kotle Bluehelix Tech jsou určeny zejména pro domácnosti. Ty si díky nim mohou podle odborníků ze společnosti Enbra snížit náklady na vytápění až o několik tisíc korun ročně. Kotle dosahují úspor prostřednictvím kondenzační technologie ohřevu, která využívá zbytkové teplo spalin. Další úspory pak zajišťují účinné hořáky s předmícháním plynu a vzduchu. Kotle Bluehelix Tech mají patentovaný nerezový tepelný výměník s velmi dlouhou životností. Ke komfortu obsluhy přispívá i kvalitní ovládání s LCD panelem s možností naprogramování požadované teploty horké vody a nízká hlučnost.

„Kotle Bluehelix Tech obsahují celou řadu moderních úsporných technologií. Díky kondenzačnímu ohřevu a takzvanému premix hořáku, který předmíchává plyn a vzduch, jsou vysoce účinné a tím i úsporné,“ sdělil Roman Švantner, produktový manažer společnosti ENBRA, která kotle Ferroli Bluehelix Tech na českém trhu nabízí. „Kromě moderních technologií ohřevu, přispívá k vysoké účinnosti a dlouhé životnosti kotle také nerezový výměník tepla. Ten zatím rozhodně nepatří u běžných kotlů ke standardu,“ doplnil Švantner.

Kondenzační technologie ohřevu umožňuje využít i zbytkové teplo spalin. Tím se zvyšuje účinnost kotle. Zatímco běžné kotle pracují s účinností kolem 90 až 93 %, kondenzační kotle mohou dosáhnout účinnosti až 108,8 %. K dobré ekonomice provozu navíc přispívá i modulační oběhové čerpadlo. To svůj výkon pružně přizpůsobuje podle tlaku v otopné soustavě.

„Velkou výhodou kotlů Bluehelix Tech jsou kompaktní rozměry a elegantní design. Kotle jsou dokonce v jedné verzi konstruovány pro přípravu teplé užitkové vody v externím nepřímo ohřevném zásobníku. Díky kvalitním izolačním materiálům jsou navíc i méně hlučné. Uživatelé ocení rovněž snadnou instalaci, jednoduchý servis a roční prohlídku bez zbytečných nákladů na výměnu opotřebovaného těsnění a izolace,“ sdělil Roman Švantner ze společnosti ENBRA, která se dlouhodobě specializuje na technické zařízení budov. „Kotel je možné snadno připojit k domácímu systému pro solární ohřev vody. Jeho elektronika je pro takové využití již připravena,“ dodal Švantner.

Závěsný kondenzační kotel Ferroli Bluehelix Tech

  • Výkonové varianty 25 a 35 kW
  • Patentovaný nerezový výměník
  • Možnost ohřevu teplé užitkové vody v externím zásobníku (platí pro verzi A)
  • Premix hořák s předmícháváním vzduchu a plynu
  • Úsporná kondenzační technologie ohřevu vody
  • Úspora v nákladech na vytápění až několik tisíc korun ročně oproti běžným plynovým kotlům
  • Modulační oběhové čerpadlo
  • Nízká hlučnost
  • Kompaktní rozměry a atraktivní design
  • Lze jej snadno integrovat do solárních systémů ohřevu vody
  • Snadná montáž a servis

ENBRA, a.s.
logo ENBRA, a.s.

ENBRA, a. s. je lídrem v prodeji vodoměrů a v první trojce dodavatelů měřičů tepla. Nabízí sortiment tepelné techniky, vzduchotechniky, chlazení a fotovoltaiky. Je dodavatelem produktů i poskytovatelem služeb - patří k vedoucí trojici rozúčtovatelů nákladů ...