Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Krbová kamna

V zimních měsících hledáme všelijaká místa, kde se ohřát. Ať už jde o trhy, kde se můžeme zahřát teplým svařákem nebo snad dokonce i vyhřátá obchodní centra. My však víme o zaručeném způsobu, jak se ohřát pěkně v pohodlí domova a ještě z toho mít požitek.

Nejenom zimní záležitost

Krbová kamna jsou levná, snadno se instalují a díky sklu ve dvířkách se můžete dívat do živých plamenů. Pro krbová kamna potřebujete jen komín, žádné jiné stavební požadavky. Krbová kamna navazují na dlouhou tradici topidel na pevná paliva, ale díky modernizaci systému vedení vzduchu jde o velmi ekonomické topení. Využití je nejenom praktické, ale hlavně krbová kamna dokáží vytvořit ojedinělou atmosféru ve vaší domácnosti. Obyčejnou domácnost přeměníte v útulnou, lousknutím prstů, v tomto případě spíš zapálením plamínku.

Levné topení

Kamna využijete na chalupě, chatě, ale samozřejmě i v bytě či rodinném domu. Vzhledem k neustálému růstu cen za plyn a elektřinu, se krbová kamna na pevná paliva vyplatí. Topit můžete dřevem, biomasou nebo dřevěnými briketami. A krbová kamna rozhodně vytvoří příjemnou atmosféru, protože pohled do plamenů se nikdy neomrzí. Krbová kamna s teplovodním výměníkem jsou navíc vhodná pro vytápění celého domu. Díky kvalitnímu spalování, což u některých modelů výrazně podporuje terciární spalování a vysoké účinnosti (běžně přes 80 %), dosahují takováto krbová kamna nízkých emisních hodnot.

Tak co? Přesvědčili jsme vás o pořízení krbových kamen do své domácnosti? Na webu Uni Hobby naleznete spoustu dalších vychytávek!


 
 
Reklama