Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Smysl kotlíkových dotací je vážně ohrožen a příslušné instituce tomu nedokázaly zabránit

Lidem, kteří si dnes koupí problematický kotel, hrozí, že v roce 2022 si budou muset koupit nový kotel, říká na svých stránkách poslanec Ladislav Šincl.

"Jakožto poslanec za Moravskoslezský kraj a člen výboru pro životní prostředí jsem nucen nejen upozornit na závažnost problému a fakt, že příslušné instituce jej nedokázaly za téměř dva roky vyřešit, ale také požadovat urychlené a účinné řešení. Na českém trhu jsou nekvalitní zahraniční kotle, které mohou způsobit zhoršení kvality ovzduší. Přestože nedosahují požadovaných parametrů kvality a emisí (Ekodesign), vztahují se na ně kotlíkové dotace. Lidé si je běžně pořizují, dostávají na ně dotaci z EU a příspěvky měst a obcí", píše Ladislav Šincl, poslanec PSP ČR za ČSSD a zmiňuje se i o dalších dopadech mimo životní prostředí:
"Výrobci topenářské techniky, který působí v Moravskoslezském kraji, museli přikročit k propouštění zaměstnanců v důsledku nenaplnění předpokládaných prodejů. Je tedy prokázáno, že slovenský výrobce poškozuje náš trh a bere našim lidem práci, což se může projevit úbytkem až několika stovek pracovních míst v MS kraji, možná i v dalších lokalitách."

Celý text Ohrožené kotlíkové dotace a zdraví lidí

 
 
Reklama