Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

WiFi datalogger testo SaverisTM 2 pro monitoring klimatu v budovách

Nový WiFi datalogger testo SaverisTM 2 umožňuje pohodlné odečítání naměřených hodnot pomocí přístupu sondy na internet prostřednictvím stávající WiFi sítě. Díky tomu je možné dlouhodobě sledovat klima v místnosti bez nutnosti manuálního vyčítání.

WiFi Datalogger testo SaverisTM 2 umožňuje automatické vyčítání naměřených hodnot díky připojení na WiFi síť.
Logo WiFi

WiFi Datalogger testo SaverisTM 2 umožňuje automatické vyčítání naměřených hodnot díky připojení na WiFi síť.

Monitorovací systém testo SaverisTM 2 je unikátním souborem několika typů dataloggerů pro zaznamenávání teploty a vlhkosti ve sledovaném prostoru. Připojitelnost externích sond navíc umožňuje také sledování teplot na rozvodech topení nebo TUV. Díky tomu je možné monitorovat chování uživatele nemovitosti z hlediska spotřeby energií.

Naměřené teploty jsou přenášeny pomocí stávajícího WiFi připojení do centrálního úložiště na internetu tzv. „Cloud“. Díky centrálnímu uložení je možné k naměřeným hodnotám přistupovat vzdáleně přes internet. Navíc mohou být definováni další uživatelé, kteří mají možnost na naměřené hodnoty pouze nahlížet, ale nemohou měnit nastavení systému.

K naměřeným hodnotám se uživatel dostane libovolným zařízením s internetovým prohlížečem. Například pomocí tabletu.
K naměřeným hodnotám se uživatel dostane libovolným zařízením s internetovým prohlížečem. Například pomocí tabletu.

Sondy systému mají možnost měření teploty, vlhkosti, a to jak interními senzory, tak také sondami na kabelu. Díky současnému měření vlhkosti a teploty v jedné sondě je možné monitorovat také absolutní vlhkost a teplotu rosného bodu. Poté, co je datalogger nastaven a připojen do WiFi sítě s přístupem na internet, je následně umožněno kompletní nastavení pomocí webového rozhraní Cloudu.

V tomto rozhraní je možné nahlížet na naměřené hodnoty, definovat alarmové hodnoty, nastavovat rychlost odečítání hodnot a rychlost odesílání naměřených hodnot a další nastavení systému. Maximální počet dataloggerů připojených do jedné licence Cloudu není omezen.

 
Kotelna
Monitorování teploty klešťovými sondami na přívodu a zpátečce do kotelny
Měření teploty a vlhkosti ve vzduchotechnickém kanálu. Naměřené hodnoty jsou zasílány automaticky prostřednictvím WiFi, a proto již nemusí být datalogger ručně vyčítán.
Měření teploty a vlhkosti ve vzduchotechnickém kanálu. Naměřené hodnoty jsou zasílány automaticky prostřednictvím WiFi, a proto již nemusí být datalogger ručně vyčítán.

Systém SaverisTM 2 je navržen na dlouhodobé sledování teplot a vlhkostí. Jednotlivé záznamníky jsou napájeny čtyřmi kusy běžných tužkových baterií. WiFi komunikace je velice energeticky náročná, a proto je možné nastavit komunikační interval méně častý.

Naměřené hodnoty se uloží do WiFi dataloggerů a odešlou se například jednou za hodinu. Při nastavení frekvence měření 15 minut a WiFi komunikace také 15 minut vydrží baterie v loggeru v běžném prostředí cca 2 roky. V případě potřeby je možné datalogger napájet adaptérem ze sítě 230 V.

Pro každý kanál dataloggeru je možné stanovit alarmové hodnoty. V případě překročení nebo podkročení aktuální hodnoty mimo alarmovou mez je automaticky odeslán email nebo SMS na zvolené příjemce. Další alarmové hodnoty mohou být například při snížení kapacity baterií, ztrátě komunikace nebo výpadku externího napájení.

Jak již bylo uvedeno, WiFi dataloggery SaverisTM 2 přinášejí celou řadu výhod v porovnání s klasickými dataloggery:

Nový WiFi datalogger SaverisTM 2Běžné dataloggery
Tvorba zpráv
Automatické. Možnost automatického odeslání na Váš Email
Nutnost manuální připojování a tvorby zprávy v PC
Překročení nastavených alarmů
Bude odeslána SMS nebo e-mail
Pouze indikace na dataloggeru
Informace o vybitých bateriích
Bude odeslána SMS nebo e-mail
Pouze indikace na dataloggeru
Vyčítání dat
Pohodlné přes internet odkudkoliv
Manuální připojování k jednotlivým dataloggerům
Možnost externího napájení
ANO
Pouze baterie
Počet uživatelů
Nahlížení na naměřené hodnoty přes internetový prohlížeč pro více uživatelů.
Možnost nahlížet pouze pro jednu osobu.
Instalace podpůrného SW
Nevyžaduje
Nutná instalace PC programu
WiFi sít s připojením na internet
Vyžaduje
Nevyžaduje
  • Systém WiFi dataloggerů tak přináší spolehlivé řešení pro monitorování klimatu prostředí.
  • Společnost testo nabízí zaváděcí ceny WiFi dataloggerů se slevou 10 % do 30. 9. 2015.
  • Navíc kdo do konce roku 2015 aktivuje SaverisTM 2, získá přístup k licenci Cloud ve verzi Advanced na 4 roky zdarma.
  • Současná nabídka WiFi dataloggerů


TESTO, s. r. o.
logo TESTO, s. r. o.

Digitální měřicí přístroje: teploměry, vlhkoměry, měřiče proudění; přístroje pro zaregulování vzduchotechniky; systémy pro validaci čistých prostorů, měření turbulencí, kvality ovzduší, hlukoměry, luxmetry, analyzátory kouřových plynů; detektory, ...