Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový energetický projekt v Brumově-Bylnici

Sloganem Waldery je „Vše pro dům až na dvůr“ a právě teď staví pátou největší linku na výrobu pelet v ČR. Kromě otopu na e-shopu nabízí i profesionální zahradní substráty, mulčovací kůru, hnojiva, písky nebo krmiva pro zvířata.


Valašskokloboucká společnost Eurocorp pod značkou Waldera buduje ve Vlárském průsmyku energetický projekt přeshraničního významu.

V návaznosti na rozšíření pilařské výroby roste v areálu pily Kloboucké Lesní v Brumově-Bylnici peletovací linka, která bude z pilin a hoblin vyrábět dřevní pelety, a distribuční centrum s vlastní dopravou, odkud se budou vyráběné pelety přímo rozvážet zákazníkům.




„Inspirovali jsme se v Rakousku, kde funguje tradiční model spotřeby tzv. lokální energie – zákazník topí peletami nebo briketami, které vznikly z pilin z místní pily při zpracování dřeva vytěženého v okolních lesích,” říká Marek Řebíček, ředitel Waldery.

Sloganem Waldery je „Vše pro dům až na dvůr“ a kromě otopu na e-shopu www.waldera.cz nabízí i profesionální zahradní substráty, mulčovací kůru, hnojiva, písky nebo krmiva pro zvířata. Zákazníci na Moravě a západním Slovensku tak získají pohodlnou distribuci vším, co jejich dům a zahrada potřebují.

Objednávky jsou distribuovány nákladními automobily s přívěsným terénním manipulátorem, který složí paletu přesně tam, kam zákazník ukáže – třeba až do garáže nebo stodoly. Dřevní pelety lze navíc objednávat volně ložené v cisterně a nechat si zásoby na zimu nafoukat přímo do zásobníku u kotle. Výroba disponuje skladovacími sily na pelety o kapacitě 2 000 t. Samozřejmostí je i možnost osobního odběru přímo v Brumově-Bylnici.

Celý projekt má zásadní význam pro celý Valašský region – linka bude se svou kapacitou 20 000 tun ročně pátou největší v republice a i s navázanou distribucí vytvoří dvacet nových pracovních míst.






„Zkušenosti s distribucí pelet sbírám již osm let a těší mě, že své znalosti budu moci přenést i do jejich výroby. Kloboucká lesní obhospodařuje desetitisíce hektarů lesa s kvalitním valašským dřevem a technologie na pile jsou špičkové. A já se těším, že díky tomu budou naše výrobky a s nimi spojené služby na světové úrovni,“ dodává Řebíček.

Velkým tématem nejen ve Valašském regionu bude plánovaná státní podpora výměny kotlů na uhlí za moderní ekologické vytápění. Waldera nabízí odborné poradenství všem, kteří uvažují o výměně stávajícího kotle na uhlí za moderní dotovanou technologii.

Odbornou konzultaci stejně jako osobní odběr zboží z nabídky e-shopu www.waldera.cz lze předem domluvit s paní Michaelou Brumovskou na telefonu +420 778 700 776 nebo na emailu brumovska@waldera.cz.


Waldera s.r.o.
logo Waldera s.r.o.

Naše společnost se zabývá výrobou a prodejem certifikovaných dřevěných pelet a briket Waldera. Jsme specialisté na cisternovou přepravu pelet. Palivo zavezeme zákazníkům "až na dvůr" pomocí aut s terénními manipulátory pro paletované zboží nebo cisternou ...