Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zehnder Akademie v roce 2014

Otevření vzdělávacího střediska společnosti Zehnder Group Czech Republic s.r.o. v Sezimově Ústí loni vzbudilo velký zájem projektantů, instalatérů, specialistů velkoobchodu a dalších odborníků v oboru. Možnost přihlásit se na odborná školení máte i letos.

Největší evropský výrobce v oblasti vytápění a větrání působí v České a Slovenské republice úspěšně již několik let. Na základě dosavadních obchodních výsledků proto domovská švýcarská společnost Zehnder Group založila českou společnost Zehnder Group Czech Republic s.r.o a právě zmiňovanou Zehnder Akademii, která odborníkům z oboru dává ojedinělou příležitost získat fundovaný vhled do nabídky výrobků a funkčních řešení této firmy. Fakt, že se slavnostního otevření zúčastnil i sám majitel a předseda představenstva Hans Peter Zehnder, svědčí o významu, který českému a slovenskému trhu švýcarská společnost přikládá. „Otevření zastoupení pro ČR a SR je pro nás milníkem ve stoleté historii společnosti, protože zde nacházíme trh, dobrý tým spolupracovníků, máme vhodné produkty a můžeme se opřít o podporu zákazníků,“ vyjádřil se při této příležitosti H. P. Zehnder.

Součástí sídla firmy a Akademie Zehnder v Sezimově Ústí je také showroom výrobků. Odborníci oceňují možnost „osahat si“ designové radiátory, stropní sálavé panely a systémy větrání s rekuperací tepla a konzultovat jejich konstrukci a funkčnost přímo se zástupci firmy: „Účastníci školení si mohou kromě získání odborných informací a prodejních argumentů prohlédnout více než 45 designových koupelnových a bytových radiátorů značek Zehnder a Runtal, přesvědčit se proč využitím bezúdržbového stropního sálavého vytápění Zehnder lze dosáhnout úspory provozních nákladů až 40 % a seznámit se kvalitními produkty systému větrání jako například patentovaným entalpickým výměníkem pro zpětné získávání tepla i optimalizaci vlhkosti nebo jedinečným systémem rozvodu vzduchu. Navíc mnoho výrobků je zprovozněno a slouží pro vytápění a větrání akademie i kanceláří,“ vysvětluje Ing. Jiří Štekr, vedoucí zastoupení firmy pro ČR a SR. Na níže uvedených kontaktech se lze na semináře přihlašovat jednotlivě, firma Zehnder ovšem v případě zájmu nabízí také pořádání jednodenních firemních školení.

Portfolio produktů Zehnder nabízí komplexní a v dnešní době čím dál žádanější energeticky úsporná řešení pro klima, která nachází uplatnění jak v bytových, tak také komerčních a průmyslových budovách. Není proto divu, že zájem odborníků o odborná školení byl v loňském roce enormní. Komfortní prostorové klima je otázkou správně zvoleného vytápění, chlazení, případně cirkulace čerstvého a zdravotně nezávadného vzduchu – tyto nároky dnes staví před projektanty a stavitele nejen investoři komerčních a průmyslových komplexů, ale stejně tak nových rodinných domů. Od projektantů očekávají znalost nejnovějších poznatků a trendů v oboru a právě tyto informace jim odborná školení Zehnder poskytují. Účastníci po skončení školení navíc obdrží certifikát, který můžou následně uplatnit v rámci programu Nová zelená úsporám.

Zehnder Akademii najdete v sídle společnosti Zehnder Group Czech Republic s.r.o. na adrese Pionýrů 641, 391 02 Sezimovo Ústí II, Česká republika (za Táborem směrem na České Budějovice, na dálnici Praha – České Budějovice exit 83,5 km směr Planá n. Lužnicí). Přihlášky na školení je možné zasílat e-mailem na adresu: info@zehnder.cz. V případě dalších dotazů můžete kontaktovat firmu telefonicky na číslech: T +420 383 136 222, M +420 731 414 443.

Kontakt pro novináře: Vlastimil Beránek, PR manager, tel. +420 722 200 824 vlastimil.beranek@madbear.cz

Termíny a témata seminářů do června 2014

1. Školicí seminář: Řízené větrání – Přehled výrobků, návrh a montáž

1denní, cílová skupina: instalatéři, specialisti velkoobchodů, projektanti

Obsah:

  • Princip systému řízeného větrání, rekuperace tepla a vlhkosti
  • Typy, parametry a výhody větracích jednotek s rekuperací tepla až 95 %, entalpických výměníků, zemních výměníků, chladicích jednotek a ostatního příslušenství
  • Druhy a instalace vysoce hygienických rozvodů vzduchu, ventilů a designových mřížek
  • Zásady a příklad návrhu systému větrání v programu Zehnder ComfoPlan, ukázky realizací
  • Nová zelená úsporám, certifikát
Termíny pro instalatéry, velkoobchody:Út 28. 1.Út 25. 2.Út 25. 3.Út 29. 4.Út 27. 5.Po 9. 6.
Termíny pro projektanty:Po 10. 2.Po 10. 3.Po 14. 4.Po 12. 5.

2. Školicí seminář: Řízené větrání – Zprovoznění, vyregulování, servis

1denní, cílová skupina: instalatéři se zkušenostmi s navrhováním a instalací řízeného větrání

Obsah:

  • Podrobné technické parametry výrobků Zehnder
  • Uvedení do provozu a vyregulování systému
  • Možné poruchy a jejich diagnostika, Záruční a pozáruční servis na výrobky Zehnder
  • Nová zelená úsporám, certifikát
Termíny:St 26. 3.St 28. 5.

3. Školicí seminář: Teplovodní stropní sálavé panely pro vytápění a chlazení

1denní, cílová skupina: projektanti, realizační firmy, instalatéři

9:00–12:00 hod. Ocelové stropní panely Zehnder pro výrobní, skladovací a sportovní haly, autosalóny, kanceláře, školy, nemocnice

  • Princip vytápění sálavými panely a úspory až 44 % provozních nákladů
  • Přehled a přednosti stropních sálavých panelů Zehnder, technické údaje a katalogy
  • Příklad návrhu a cenových nabídek stropních panelů, ukázky realizací, reference

13:00–16:00 hod. Sádrokartónové stropní a stěnové panely Zehnder Nest pro rodinné domy, byty a ostatní interiéry

  • Přehled jednotlivých modelů a příslušenství, technické parametry
  • Instrukce pro jednoduchou montáž panelů na strop nebo na stěnu
  • Zásady a příklady návrhu panelů a jejich zapojení do systému vytápění resp. chlazení
  • Přednosti kompletních topných a chladicích stropů, příklady realizací
Termíny:Po 27. 1.Po 24. 2.Po 24. 3.Po 28. 4.Po 26. 5.

Česko-slovenský tým s nejvyšším vedením Zehnder Group se představuje při slavnostním otevření Zehnder Akademie. (Zleva: Miroslav Váša, Oliver Bock, Lukáš Daněk, Pavel Stránský, Jiří Štekr, Hans-Peter Zehnder, Dominik Berchtold, Jiří Lysák, Steve Grao.)
Česko-slovenský tým s nejvyšším vedením Zehnder Group se představuje při slavnostním otevření Zehnder Akademie.
(Zleva: Miroslav Váša, Oliver Bock, Lukáš Daněk, Pavel Stránský, Jiří Štekr, Hans-Peter Zehnder, Dominik Berchtold, Jiří Lysák, Steve Grao.)
Showroom firmy Zehnder v Sezimově Ústí
Showroom firmy Zehnder v Sezimově Ústí


Zehnder Group Czech Republic s.r.o.
logo Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Společnost Zehnder nabízí - designové radiátory pro koupelny a obytné prostory, systémy řízeného větrání s rekuperací tepla, teplovodní stropní sálavé panely.