Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pražané mohou získat až 40 tisíc na kotel

Každý rok se vypisuje dotační program Čistá energie, který nyní nabízí příspěvek až 40 000 Kč všem, kteří si pořídí např. moderní automatický kotel na biomasu nebo kusové dřevo.

Do tří týdnů od uvedení nového kotle do provozu mají Pražané šanci požádat radu hlavního města Prahy o dotaci.

Trvalý pobyt nebo sídlo ovšem musejí mít na území města Praha a změna topného systému ve prospěch ušlechtilých paliv musí proběhnout v bytě nebo objektu, který obsahuje převážně trvale obývané byty a neslouží k podnikání. S podáním žádosti ochotně pomohou na magistrátu.

A jak si o dotaci zažádat?

Žadatelé si mohou jednoduše stáhnout žádost: Žádost o poskytnutí dotace z Programu Čistá energie Praha 2012, kterou pak předloží ke kontrole v oddělení udržitelné energetiky RVP MHMP (Jungmannova 35/29, dveře č. 418, tel. 236 004 314, e-mail: dotace.topeni@praha.eu), kde vyplní a podepíší smlouvu a následně podají žádost včetně všech dokladů v podatelně Magistrátu hl.m. Prahy.

Potřebné jsou fotokopie následujících dokladů: potvrzení o zaplacení přeměny (instalace) energetického zdroje (faktury, účtenky, kupní smlouvy), potvrzené záruční listy všech energetických zdrojů s uvedením jejich výkonů, datem uvedení do provozu, vystavené na jméno žadatele, případně protokol o uvedení do provozu, revizní zprávy, doklad o smluvním zajištění dodávky příslušného topného média, souhlas vlastníka bytu, oznámení stavby místně příslušnému stavebnímu úřadu s razítkem podání, v případě zastupování žadatele i originál plné moci s ověřenými podpisy, případně ověřenou kopii plné moci a v případě využití OZE dvě fotografie dokládající realizaci zařízení ( 1x foto objektu a 1x foto nového zdroje).


Česká peleta, z.s.p.o.
logo Česká peleta, z.s.p.o.

Národní asociace Klastr Česká peleta zastupuje na českém a slovenském trhu stovku firem. Jsou jimi výrobci a prodejci kotlů a kamen na dřevo a dřevní pelety, výrobci a distributoři pelet, briket, dřeva a štěpky. Je poskytovatelem mezinárodní certifikace ...

 
 
Reklama