Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PZP HEATING a.s. se stává dceřinou společností Kermi GmbH

PZP HEATING a.s., etablovaný, přední výrobce tepelných čerpadel v České republice, se počínaje 1.lednem 2014 stává dceřinnou společností Kermi GmbH.

Kermi GmbH patří do koncernu AFG Arbonia‐Forster‐Holding AG. Se silnou mezinárodní značkou Kermi a koncernem AFG v pozadí vznikají jak pro spolupracovníky, tak pro zákazníky a stálé obchodní partnery PZP HEATING nové možnosti.

AFG je v mezinárodním měřítku a technologicky vedoucí koncern orientující se na technická zařízení a vybavení budov, který poskytuje inovativní řešení a služby v oblasti energetické účinnosti, bezpečnosti a komfortu bydlení. Společnost kótovaná na burze SIX Swiss Exchange má své sídlo ve švýcarském Arbonu a je se svými více jak 50 vlastními prodejními společnostmi jakož i obchodními zastoupeními a partnery aktivní ve více než 70 zemích světa. 18 výrobních závodů se nachází ve Švýcarsku, Německu, Francii, České republice, Polsku, na Slovensku, ve Spojených státech a Číně. Celkově zaměstnává koncern asi 7000 lidí.

Obchodní jednotka vytápěcí techniky (business unit heating) společnosti AFG se svými značkami Kermi, Arbonia a Prolux vyrábí ve svých výrobních závodech v Německu, České republice a Švýcarsku inovativní řešení pro přenos tepla ‐ zejména topná tělesa a plošné systémy vytápění. Na jaře roku 2013 obchodní jednotka vytápěcí techniky rozhodným způsobem rozšířila svůj sortiment a úspěšně představila nový systém X‐optimiert. Nový systém pro novostavby i rekonstrukce, sestávající se z tepelného čerpadla, akumulace, regulace a přenosu tepla, byl doposud těžištěm se zaměřením na energetickou modernizaci jedno‐či dvougeneračních domů.

PZP HEATING umožňuje AFG a Kermi cíleně rozšířit sortiment tepelných čerpadel a nabídnout tak v budoucnu atraktivní systémová řešení zejména cenově dostupná pro novovýstavbu. Za tímto účelem PZP HEATING vyvinula tepelná čerpadla podle specifikací Kermi, která budou vyráběna ve výrobním závodě v Dobrém.

AFG a Kermi umožňují společnosti PZP HEATING v budoucnosti přivést na trh ještě více inovativní produkty a postupně dále růst. PZP HEATING bude rozvíjena také jako vývojové centrum pro inovativní řešení tepelných čerpadel v rámci obchodní jednotky vytápěcí techniky. Společnost bude i nadále vedena dosavadním předsedou představenstva Ivo Novohradským a bude dodávat své výrobky na evropské trhy pod značkou PZP.


PZP HEATING a. s.
logo PZP HEATING a. s.

Největší výrobce tepelných čerpadel v České republice již 30 let. Nabízí kompletní sortiment tepelných čerpadel, tzn. systémy vzduch-voda, země-voda a voda-voda. Zařízení jsou postavena na bázi nejvyšší kvality a z tohoto důvodu je na ně poskytována plná ...

 
 
Reklama