Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CIKO® SANATEC: Vložkování komínů keramickými vložkami

Nerezové vložky nejsou dlouhodobě odolné proti působení kondenzátů vznikajících při spalování některých druhů uhlí a pelet, proto CIKO přináší novou možnost vložkování komínů izostatickými keramickými vložkami.



S cílem umožnit vložkování keramickými izostatickými vložkami jsme vyvinuli speciální kleště určené pro vložkování komínů. Zároveň jsme rozšířili sortiment izostatických komínových vložek a příslušenství a celou tuto produktovou skupinu nazvali CIKO SANATEC.

Použití izostatických hrdlových vložek přináší maximální odolnost vložkovaného komína proti působení agresivních kondenzátů v kombinaci s vysokými teplotami spalin a případně i přetlakovým provozem. Je tedy velmi zajímavou alternativou především při rekonstrukci komínů určených k odvodu spalin od vysokoúčinných kotlů, kde při používání některých typů paliv hrozí vznik velmi agresivního kondenzátu.

Pro tento způsob rekonstrukce komína doporučujeme využít služeb odborných kominických firem, které mají s touto činností dostatek zkušeností. Pro konzultaci nebo doporučení montážní firmy můžete kontaktovat naše obchodní zástupce.


CIKO s.r.o.
logo CIKO s.r.o.

Výrobce a dodavatel keramických a nerezových komínových systémů CIKO, které nabízí řešení pro odkouření libovolného spotřebiče a všechny druhy paliv. Kromě vlastních komínů nabízíme rovněž parotěsné prostupy CIKO STOPER pro bezpečné zabudování komínu do ...

 
 
Reklama