Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zřízení etážového vytápění v městských bytech Brno

V městských bytech Brno nedávno proběhla velmi zdařilá renovace vytápění. U firmy Setop s.r.o. si tuto zakázku poptala Městská část Brno-střed.

Kondenzační plynový kotel Baxi – Novola Duo-tec+
Kondenzační plynový kotel Baxi – Novola Duo-tec+

V bytech se původně vytápělo pomocí VAF a příprava teplé vody probíhala pomocí elektrického zásobníku. Bylo proto potřeba tento zastaralý způsob nahradit za novější a efektivnější metodu vytápění.

Nejprve proběhlo zaměření nosných příček, oken, tras plynovodního vedení a umístění HUP. Díky tomu se mohly vypočítat přesné tepelné ztráty jednotlivých místností a navrhnout tak nejvhodnější zdroj tepla a velikosti otopných těles.

Pro optimální vytápění bytů byl nakonec vybrán kondenzační kotel Baxi Nuvola Duo – tec +16 GA, u kterého je také výhodou jeho zásobník teplé vody o objemu 40 l. Tento kotel je navíc poměrně malý a také se dá elegantně schovat např. do skříně. Otopná tělesa byla použita Korado VK, která zároveň vypadají dobře v interiéru. Do koupelen byl umístěn otopný žebřík, který zase o něco zvětší komfort.

V městských bytech Brno tak byla nově instalována otopná tělesa, byly provedené nové rozvody a instaloval se výkonný kondenzační kotel s novou trasou vnitřního plynovodu. Přesné zaměření a návrh topení vede k tepelné pohodě a velké úspoře výdajů za energie.


SETOP s.r.o.
logo SETOP s.r.o.

Kompletní služby v oboru VODA, TOPENÍ, PLYN, INŽENÝRSKÉ SÍTĚ. Zpracujeme projekty topení a kotelen. Provádíme topenářské, instalatérské práce. Dodáváme tepelná čerpadla, kotle, ohřívače, podlahové topení, solární systémy.

 
 
Reklama