Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak se čistí podlahové topení?

Podlahové topení také potřebuje pravidelný servis a péči. Bez údržby se Vám může stát, že přestane fungovat. Jednomu našemu zákazníkovi se to stalo. Jak jsme to vyřešili? Vyčištěním ...

Jak se čistí podlahové topení?

Jednalo se o rodinný jednopatrový dům, kde v přízemí bylo podlahové topení a v prvním patře radiátory. Náš zákazník si stěžoval, že mu podlahové topení netopí, tedy že systém podlahového topení nefunguje tak, jak by mělo a jak tomu bylo první sezónu jeho působení. Staří podlahového topení bylo 5 let. Během této doby ale neproběhla žádná údržba podlahového topení, pouze se dopouštěla voda do topení.

Co se stalo? Co všechno jsme našli v systému podlahového topení? Bohužel, bylo toho hodně. Kaly, řasy a nečistoty spadené do systému při montáži. V důsledku toho byla potom snížená průchodnost topné vody v potrubí podlahového systému, špatné seřízení průtoků na jednotlivých větvích podlahového topení a mizerná funkce oběhového čerpadla.

Průběh a výsledek čištění:
Čištění jsme provedli pomocí proplachovacího čerpadla a speciální čistící látky. Čistící chemie následně působí cca 7 dní v systému za normálního provozu topné soustavy, kde dále rozpouští kaly, vodní kámen a další nečistoty. Po té se celý systém zbaví čistící chemie a přidá se speciální chemie, která udržuje systém čistý. Potom jsme seřídili průtoky i otáčky čerpadla.

Výsledkem je zlepšení celého chodu topné soustavy,snížení provozních nákladů, celkově plynulý a vyvážený chod systému podlahového topení. 

Vaše podlahové topení a celkově celý systém vytápění vašeho domu potřebuje pravidelnou péči. Proto našim zákazníkům dáváme garanci 5 let na námi instalované zařízení a pravidelný servis po tuto dobu zdarma. Pro nás zakázka instalací nekončí, ale začíná. Pokud máte problém s vaším podlahovým topením nebo jen dotaz, neváhejte nás kontaktovat ZDE.

 
 
Reklama