Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Architektonický skvost vybavený stanicemi LOGOtherm

159 stanic LOGOtherm součástí unikátního architektonického projektu. Od roku 2008 našly na pražském Barrandově novou adresu stovky lidí. Pojďte se s námi podívat do zákulisí projektu Sky Barrandov!

Po zásluze oceněno

Luxusní bytový projekt ocenili nejen samotní obyvatelé SKY Barrandov, ale i odborníci z řad architektů a zástupců realitních kanceláří. Ti v roce 2015 udělili rezidenci hned dvě ocenění – Cenu odborné poroty a Cenu architektů. Zaujala je především originální čistá elegance a lehkost fasády, nadčasový design i promyšlené dispozice interiéru.

Mimořádně úsporná budova

Mezi největší přednosti rezidence Sky Barrandov bezesporu patří její zařazení do energetické třídy A. Tenhle certifikát zaručuje maximální úsporu energií. Velká francouzská s izolačním trojsklem nabízí krásné výhledy na Prahu bez zbytečných úniků tepla. O přísun zdravého vzduchu se stará rekuperační systém a nastavení teploty je zase úkol pro inteligentní řízení bytu. Každý ze 159 bytů projektanti vybavili jednou stanicí LOGOtherm, která zajišťuje ohřev vody a vytápění.

Balkony podle Evy Jiřičné

bytové výměníkové stanice LOGOtherm

Stavba vás na první pohled zaujme svým balkónovým vlnobitím. Jeho autorkou je profesorka Eva Jiřičná, která spolupracovala s Ing. Petrem Vágnerem. Po celém světě uznávaná architektka se pro zasazení balkónů do horizontální vlny rozhodla hned z několika důvodů. Tento design poskytuje obyvatelům komplexu soukromí a poměrně velkou užitnou plochu. Hloubka elegantních balkonů navíc zabraňuje přehřívání jednotlivých bytů, ve kterých je i během letních měsíců příjemná teplota.



Vážíme si toho, že projektanti téhle úchvatné stavby sáhli po našich bytových stanicích LOGOtherm. Náš technický a konzultační tým rád nabídne své zkušenosti a znalosti i v případě vašeho projektu. Neváhejte nás kontaktovat!



Aalberts hydronic flow control (Flamco/Comap)
logo Aalberts hydronic flow control (Flamco/Comap)

Skupina Aalberts, Hydronic Flow Control: značky Flamco-Meibes-Simplex pokrývají široké spektrum inovativních systémů techniky zařízení budov od instalace u zdroje tepla přes jeho distribuci až po regulaci předávání. Společnost COMAP je expertem v systémech ...

 
 
Reklama