Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Luxusní bydlení s LOGOtherm

Praha 5 má od loňského roku nový bytový dům. Rezidence 142 Radlická je synonymem luxusu a designového bydlení. Proto nás těší, že projektanti při výběru technického zařízení sáhli po katalogu MEIBES

Luxusní bydlení s LOGOtherm

Designový skvost na Praze 5
Ze svahu mezi Malvazinkami a Radlickou ulicí je nádherný výhled na celou Prahu. Kochat se jím mohou jak obyvatelé 35 moderních bytů, tak i všichni, kdo pracují v administrativní části rezidence. Nebytové prostory fungují jako akustická clona pro ničím nerušené soukromí bytů umístěných na pěti nejvýše položených podlažích. Architekt Jan Šesták promyslel každý detail stavby a brilantně ji zasadil do okolního terénu. V nejbližším okolí budovy je všechno, co moderní a aktivní člověk potřebuje k pohodlnému bydlení. Na nákup, do restaurace, bazénu a parku, na dětské hřiště nebo tenisové kurty se dá dojít pěšky. Stejně na dosah je i mateřská škola, metro a zastávka tramvaje. Perfektní občanskou vybavenost a dopravní dostupnost doplňuje také vysoký standard technického vybavení Rezidence 142 Radlická. Svůj podíl na tom mají bytové stanice LOGOtherm.

Nezávislost s LOGOtherm
O vytápění všech deseti podlaží a přípravu teplé vody se starají bytové stanice LOGOtherm. Pro zvýšení komfortu jsme v projektu navrhli stanici se dvěma otopnými okruhy. Do prvního spadá byt a druhý zajišťuje vytápění koupelny. V praxi to znamená, že si obyvatelé jednotlivých bytů mohou celoročně přitopit jen v koupelně. Zvládnou to pomocí jednoduchého přednastavení termostatické hlavice. Centrální přípravu teplé vody v tomhle moderním domě nehledejte. I to jsme vyřešili v souladu s nezávislostí každé bytové jednotky. Stanice LOGOtherm Standard je navíc možné dovybavit různými regulačními prvky, a tak se kdykoli přizpůsobí novým požadavkům projektanta nebo investora. Hospodárný a bezúdržbový provoz je jen pomyslnou třešničkou na dortu toho, čím řešení od MEIBES přispělo k maximálně komfortnímu bydlení.

Podílet se na tomto prestižním projektu pro nás byla velká čest. Se ctí se chopíme technického vybavení i pro ten váš. Ozvěte se nám!


Aalberts hydronic flow control (Flamco/Comap)
logo Aalberts hydronic flow control (Flamco/Comap)

Skupina Aalberts, Hydronic Flow Control: značky Flamco-Meibes-Simplex pokrývají široké spektrum inovativních systémů techniky zařízení budov od instalace u zdroje tepla přes jeho distribuci až po regulaci předávání. Společnost COMAP je expertem v systémech ...

 
 
Reklama