Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co přesně termostatická hlavice umí?

Odborníci ze společnosti ista Česká republika pro vás připravili tipy, jak správně nastavit topení, aby bylo vytápění co nejefektivnější a zároveň úsporné. Základem je umět pracovat s termostatickou hlavicí.



Podstata termostatické hlavice je už obsažena přímo v názvu. Princip spočívá v možnosti nastavení termostatické hlavice na rozpětí 1 – 5. Každé číslo odpovídá určité teplotě, kterou pak bude termostatická hlavice v místnosti dodržovat. Bude-li například pro obývací pokoj za optimální považována teplota zhruba 21 °C, bude to zpravidla odpovídat stupni 3 na termostatické hlavici.

Nastavení termostatických hlavic se ale může mírně lišit podle výrobce. Rychle se zorientujeme podle interiérového teploměru a dále už budeme vědět, který stupeň vaší termostatické hlavice přináší požadovanou teplotu. Mimochodem, podívat se občas na teploměr doma neškodí. Lidský organismus si zvykne na určitý standard a pak jsme překvapeni, jak naše byty opravdu zbytečně přetápíme.


ista Česká republika s.r.o.
logo ista Česká republika s.r.o.

ista se specializuje na měření a rozúčtování individuální spotřeby energií a transparentní vizualizaci dat o spotřebě pro bytové domy a komerční nemovitosti. K tomu využívá portfolio svých produktů – poměrové rozdělovače nákladů na teplo, vodoměry, ...

 
 
Reklama