Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novostavba rodinného domu Kojatín, projektová dokumentace topení

Naše společnost Setop projektovala dokumentaci topení, pro rodinný dům v Kojatíně. Jednalo se o jednopodlažní bungalov o užitné ploše cca 220m2 a 6+KK s Garáží.

Zákazník byl v tomto případně náročnější na systém vytápění tohoto RD. Požadavky byly stanoveny na vytápění domu Tepelným čerpadlem a krbovou vložkou s výměníkem napojenou také na otopnou soustavu a použitím podlahového topení pro obytné místnosti a radiátory na temperování garáže. V tomto případě je nutná velká technická místnost pro umístění technologie, kterou tento rodinný dům disponoval.

Bylo navrženo tepelné čerpadlo vzduch/voda BRILON Alfea Excellia 11, tepelný výkon 10,8 kW s Akumulační nádoba AUSTRIA EMAIL WPPS 130 o objemu 130 litrů a Ohřívač vody AUSTRIA EMAIL HRS pro tepelná čerpadla o objemu 300 litrů s boční přírubou a elektrickým topným tělesem o výkonu 2,0 kW.

Jako druhý zdroj byla navržena krbová vložka s výměníkem o výkonu do vody 14-16 kW a co nejméně do vzduchu. Projekt neurčoval přesného výrobce krbové vložky, výběr byl tedy na zákazníkovi dle navrženého výkonu a k vložce byla navržena akumulační nádoba o objemu 1000 litrů, Austria Email typ PSM 1000.

Bylo navrženo podlahové topení firmy Giacomini. Otopná tělesa do garáže navržena od firmy KORADO ventil kompakt a do koupelen otopné žebříky KORALUX dle přání investora.

Regulace celého systému ústředního vytápění byla navržena regulace Siemens, která bude doplněna o ovládací panel Siemens AVS Schéma zapojení SIEMENS bylo součástí této projektové dokumentace.
  • 1x Ohřev teplé vody ( teplá voda má vždy prioritu )
  • 1x Ekvitermní regulaci teploty topné vody pro okruh podlahového vytápění
  • 1x Ekvitermní regulaci teploty topné vody pro okruh otopná tělesa
  • 1x přepínání 3-cestného ventilu SIEMENS mezi zdroji tepla
Provoz tepelného čerpadla řídí elektronická jednotka, která kromě řízení všech činností kotle také zajišťuje ekvitermní regulaci – venkovní teplota snímána pomocí venkovního snímače teploty QAC 34.
  • Spínání čerpadla plnící jednotky LTC 261 sekundárního zdroje krbové vložky
  • Řízení vybíjení akumulační nádrže
  • Regulace bude rozšířena WEB server modulem SIEMENS pro vzdálenou správu.
  • Regulace SIEMENS bude řídit v čase dle přednastaveného programu cirkulační čerp. TV

Ostatní regulace:

Silové napojení rozvaděčů GIACOMINI R1,R2 podlahového vytápění, pro napojení termopohonů.

Systém podlahového vytápění bude rozšířen o termopohony GIACOMINI R473, bez napětí zavřeno 230V. Termostaty pro ovládání podlahového vytápění GIACOMINI K 494 s bateriemi.

Individuální regulace vnitřní teploty v garáži a koupelnách je řešena termostatickými hlavicemi radiátorových ventilů.


SETOP s.r.o.
logo SETOP s.r.o.

Kompletní služby v oboru VODA, TOPENÍ, PLYN, INŽENÝRSKÉ SÍTĚ. Zpracujeme projekty topení a kotelen. Provádíme topenářské, instalatérské práce. Dodáváme tepelná čerpadla, kotle, ohřívače, podlahové topení, solární systémy.

 
 
Reklama