Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vysokoteplotní tepelná čerpadla dosahují zcela mimořádných úspor energie

Výstupní teplota vody nastavitelná od 60°C do 90°C. Úspora až 30 % při přípravě teplé vody než u nejlepších tepelných čerpadel s energetickou třídou A+++.


Vysokoteplotní tepelné čerpadlo vzduch/voda MITSUBISHI HEAVY Q ton o výkonu 30 kW ohřívá vodu pro potřeby domova mládeže SPŠ Tábor.

Stabilní vysoký výkon i při teplotách pod -20°C. V současné době neexistuje pro ohřev většího množství vody efektivnější a úspornější technologie, než japonské vysokoteplotní tepelné čerpadlo Q TON. Díky využití chladiva CO2, dokáže ohřívat vodu na 90°C i při venkovní teplotě -25°C, což jsou pro běžná tepelná čerpadla zcela nedosažitelné hodnoty.

Q ton je ideální řešení pro bytové domy, hotely, internáty, sportoviště, průmyslové podniky a další objekty s velkou spotřebou teplé vody. Referenční stavby v ČR a hlavní zásady pro návrh naleznete v prezentaci.


GT Energy s.r.o.
logo GT Energy s.r.o.

Společnost GT ENERGY s.r.o. se zabývá zpracováním energetických koncepcí a dále návrhem a dodávkami úsporných technologií pro vytápění, ohřev teplé vody, chlazení a zpětné využití odpadního tepla. Pro nové budovy zabezpečuje návrhy energetické koncepce ...

 
 
Reklama