Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Technika rozdělovačů příští generace

Rozdělovač topných okruhů TacoSys Pro zajišťuje individuální a přesný rozvod tepla až pro dvanáct topných okruhů. K tomu jsou inovativní komponenty již z výroby kompletně předmontované: vyvažovací a uzavírací ventil TopMeter Plus i ventil se servopohonem TacoDrive.

Rozdělovač topných okruhů TacoSys Pro vyrobený z nerezové oceli je již z výroby kompletně předmontovaný a vybavený všemi hlavními komponenty a umožňuje rovnoměrný rozvod tepla až do dvanácti topných okruhů. Vyvažovací a uzavírací ventil TopMeter Plus reguluje spolehlivě průtok na straně přívodu a přesvědčí zejména svou novou funkcí Memory. Inovativní ventil se servopohonem TacoDrive nastavuje v technice rozdělovačů nová měřítka: Kombinuje poprvé rozvodný ventil se servopohonem.

Spolehlivá a komfortní regulace průtoků

V moderním topném systému se spolehlivě dosahují požadované pokojové teploty, když se regulují průtoky. U TacoSys Pro přebírá tuto úlohu vyvažovací a uzavírací ventil TopMeter Plus. Jeho předností je snadné ovládání: regulace množství vody přímo na sloupci rozdělovače se provede pouze jedním pohybem ruky. Průzorem můžete okamžitě zkontrolovat průtokové množství. TopMeter Plus přesvědčí zejména svou funkcí Memory: pomocí ní můžete ukládat do paměti provedená nastavení. K tomu jednoduše otočíte šedý aretační kroužek dole na sedle ventilu a zafixujete červeným krytem – a je hotovo. V případě potřeby můžete ventil zavřít a opět přivést zpět do původního nastavení. Po servisních pracích se tak mohou snadno obnovit původní parametry průtoku.

Inovativní servopohon

Ve zpátečce určuje ventil se servopohonem TacoDrive nová měřítka v technice rozdělovačů: Je koncipován pro regulování průtoku ve spojení s prostorovým termostatem a kombinuje poprvé rozvodný ventil s elektrickým servopohonem. Díky tomu odpadne přímá montáž zvláštního servopohonu a kromě toho se zaručí, že oba prvky fungují společně a bezproblémově. Zásuvný spoj usnadňuje kromě montáže také přiřazení prostorových zón a jejich úpravu. Po naregulování množství vody je možná přímá kontrola funkce: Průzorem lze opticky kontrolovat skutečné nastavení ventilu a funkci servopohonu. Pokud někdy vypadne přívod proudu, usnadní reverzibilní funkce „First-Open“ plnění a údržbu topného zařízení: může být manuálně přivedeno do polohy základního otevření, takže připojené topné okruhy mohou být plněny a proplachovány i při výpadku proudu.

Obrázky & popis

Ventil se servopohonem TacoDrive kombinuje poprvé rozvodný ventil a elektrický servopohon. Tím odpadne přímá montáž zvláštních servopohonů.
Ventil se servopohonem TacoDrive kombinuje poprvé rozvodný ventil a elektrický servopohon. Tím odpadne přímá montáž zvláštních servopohonů.
Uzavírací a vyvažovací ventil TopMeter Plus zajišťuje ideální regulování průtoku. Díky funkci Memory mohou být po uzavření ventilu reprodukovány původní parametry průtoku.
Uzavírací a vyvažovací ventil TopMeter Plus zajišťuje ideální regulování průtoku.
Díky funkci Memory mohou být po uzavření ventilu reprodukovány původní parametry průtoku.
Pro umožňuje rovnoměrný rozvod tepla až do 12 topných okruhů. Všechny důležité komponenty jsou kompletně předmontované už ve výrobním závodě.
Pro umožňuje rovnoměrný rozvod tepla až do 12 topných okruhů. Všechny důležité komponenty jsou kompletně předmontované už ve výrobním závodě.

Taconova Group AG
logo Taconova Group AG

Dovozce techniky Taconova Group AG - hydraulické vyvažovaní, rozdělovače a termoregulace, směšování, separace plynů, měření průtoku, solární ohřev, zónové ventily, kulové servokohouty, předávací stanice na nabíjení zásobníků a přípravu teplé vody.

 
 
Reklama