Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kotlíkové dotace POKRAČUJÍ

Pokud jste nestihli podat žádost o Kotlíkovou dotaci v rámci 3. vlny, máte stále šanci. Dotovat výměnu starého uhelného kotle za tepelné čerpadlo je stále možné prostřednictvím zařazení do tzv. ZÁSOBNÍKŮ jednotlivých krajských úřadů.

Nové finanční prostředky poskytuje Státní fond životního prostředí ČR od 18. listopadu 2019. Původní částka 3 miliardy korun bude navýšena o 1,5 miliardy přesunem z programu NZÚ a dalších 380 milionů přislíbil Státní fond životního prostředí ČR. S žádostí tedy neváhejte a využijte svou šanci získat až 127 500 Kč co nejdříve!

Od 1. září 2022 (v Praze od 1. října 2020) bude provoz kotlů na tuhá paliva 1. a 2. emisní třídy zcela zakázán. Za jejich provozování pak hrozí vysoké pokuty. Staré kotle tedy musí vyměnit všechny domácnosti. Z tohoto důvodu spustilo MŽP v Karlovarském, Ústeckém a Moravskoslezském kraji program bezúročných kotlíkových půjček, které zajišťují příslušné obce. Po řádném splacení si obce mohou peníze nechat a investovat je do dalších projektů v rámci zlepšení podmínek životního prostředí.

Vybíráte tepelné čerpadlo a potřebujete poradit? Kontaktujte naše obchodní oddělení.


PZP HEATING a. s.
logo PZP HEATING a. s.

Největší výrobce tepelných čerpadel v České republice již 30 let. Nabízí kompletní sortiment tepelných čerpadel, tzn. systémy vzduch-voda, země-voda a voda-voda. Zařízení jsou postavena na bázi nejvyšší kvality a z tohoto důvodu je na ně poskytována plná ...

 
 
Reklama