Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

TOP balíček do podlahy

Tepelný komfort v nízkoenergetických a pasivních domech zajistí balíček elektrického podlahového topení značky Raychem.

Dnes se již běžně v praxi setkáváme s pasivními a nízkoenergetickými stavbami rodinných domů a rekreačních objektů. Zejména počet pasivních rekreačních objektů narůstá každý rok. V těchto stavbách se již neřeší, jaký bude hlavní zdroj vytápění, jelikož vytápění spotřebuje do 30 % z celkové energetické spotřeby objektu. Majitel řeší v prvé řadě komfort bydlení a podíl energetické soběstačnosti například fotovoltaikou.

Nejvyšším komfortem bydlení je teplá podlaha a nejatraktivnější ta, kterou lze provést s minimálními investičními náklady. Příkladem jsou "inteligentní" kabely například Raychem T2 Red, které mění rychle výkon v rozsahu 5–15 W na metr délky a pohotově tak reagují na energetické zisky od slunce, krbu apod. Topné kabely se instalují do tepelně izolované, energeticky úsporné, hliníkovou roznášecí vrstvou pokryté a teplo odrážející desky T2Reflecta.

Nová generace termostatů pro podlahové vytápění RAYCHEM SENZ WIFI byla vyvinuta tak, aby splnila potřeby majitelů moderních domů, kteří upřednostňují vysoké pohodlí a nižší náklady na energie, a to vše bez potřeby jakékoli údržby a se zárukou 12 let. Na četné funkce a nastavení termostatu se můžete podívat v podrobné anglické verzi, či ve zkrácené české verzi.

Za četné vlastnosti a možnosti nastavení uveďme jako zajímavost alespoň schopnost přizpůsobivosti termostatu RAYCHEM SENZ WIFI, který vypočítává začátek vytápění tak, aby bylo dosaženo požadované teploty. Přizpůsobí se tak prostředí a konstrukci podlahy.


Raychem topné systémy
logo Raychem topné systémy

Elektrické topné systémy. Vynálezce samoregulační technologie. Úsporné elektrické podlahové topení, ochrana okapů a svodů, venkovních ploch a potrubí. Detekce úniku kapalin s mimořádnou přesností. HWAT - Energeticky a ekonomicky úsporný systém pro ...

 
 
Reklama