Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mýty a nesmysly o podlahovém topení III. část

Elektrické podlahové topení obestírá mnoho mýtů i vyložených nesmyslů. Ty nejzajímavější vám přinášíme i s objasněním, jak je to doopravdy.

,,Ona je tady otázka elektromagnetického záření od kabelu, zatím se to moc nezkoumá, ani vliv na organismus v malé míře, ale to záření tam pořád je, což třeba mě osobně vadí, žít v magnetickém poli."

Dvoužilové topné kabely a rohože EKOHEAT s ochranným opletením ( stíněním ) nevyzařují žádné škodlivé záření, které by mělo negativní vliv na lidský organismus! Testy byly a jsou prováděny. Hodnota el. mag. záření je HLUBOKO pod limitem stanoveným ES = tudíž jsou kabely naprosto v pořádku!

Technologie elektrických topných kabelů je tu v Evropě od začátku šedesátých let. V České republice od r.1974! Tzn., že žádná novinka. Za tu dobu bylo provedeno ( celosvětově i v ČR ) mnoho testů, zkoušek, měření a vše je v pořádku. Jestliže to nemá negativní vliv na lidský organismus = pak to není škodlivé. Nehledejte čerta tam, kde není. :-)

,,Na podlahové topení nemůžu dát všechny krytiny. Mě řikali, že plovoučka není vhodná pro elektrické podlahové topení jenom pro vodní"

Na podlahové topení dnes můžete položit většinu podlahových krytin. Výrobci vhodnost označují buď slovně, nebo symbolem ( vodorovná čárka s šipkami směřujícími vzhůru ). Z hlediska vhodnosti, není rozdíl mezi vodním a elektrickým podlahovým topením. Oba druhy topení musí respektovat maximální teplotu povolenou výrobcem krytiny ( což je například pro plovoucí podlahy 27-28°C ). Na podlahové topení můžete zvolit vinil, dlažbu, koberec, plovoucí podlahu, PVC, marmoleum atd. atd.


EKOTERM s.r.o.
logo EKOTERM s.r.o.

Komfortní a úsporné elektrické podlahové topení / vytápění, temperování studených podlah. Ochranné systémy pro venkovní plochy, střechy, okapy, žlaby a svody před ledem a sněhem, ohřev potrubí. Topné kabely, rohože, regulace. Výrobce EKOHEAT, zastoupení ...

 
 
Reklama