Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elektrické podlahové vytápění - extra tenké topné rohože

Instalujeme topné kabely, topné rohože do novostaveb i rekonstrukcí. Vhodné jako hlavní zdroj vytápění. Díky inteligentní regulaci je podlahové topení velice úsporné. Záruka na topné kabely až 20 let.

Elektrické topné rohože se nejlépe hodí při rekonstrukcích objektů, kdy zákazník požaduje podlahové vytápění, ale nelze použít klasickou skladbu vytápěné podlahy (tzn. cca 15cm). Výška topných rohoží se pohybuje v rozmezí 2 - 3 mm (podle toho jestli se jedná o jednožilovou nebo dvoužilovou topnou rohož). Z tohoto důvodu stačí pro montáž topných rohoží 5 - 10 mm. Výkony topných rohoži se pohybují od 90W/m2 - 160W/m2 podle toho, zda se jedná o zateplené nebo nezateplené podlahy.

V případě, že v podlaze je tepelná izolace, stačí použít topnou rohož o výkonu okolo 100W/m2, kde jsou podlahy nezateplené, je nutné použít výkon okolo 150W/m2. Elektrické topné rohože se hodí jak na podlahy s dlažbou, tak i na jakékoliv jiné povrchy. Je důležité správně nastavit maximální teploty v podlaze v závislosti na použité krytině. Ve většině případů se mezní teplota v podlaze nastavuje na 27°C, což odpovídá požadavkům na téměř všechny podlahové krytiny. Instalace topných rohoží není nijak složitá operace. Naše firma poskytuje v případě zakoupení topné rohože kladečský plán včetně technické pomoci při montáži.

V případě že uvažujete o instalaci elektrických topných rohoží, neváhejte nás kontaktovat.


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 
Reklama