Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Alfa Laval CB210 přináší moderní myšlení do světa pájených výměníků tepla

Nově představený výměník tepla slibuje vyšší výkon v celé řadě topných i chladicích aplikací a pro zákazníky je příležitostí ke zvýšení kapacity i tepelné účinnosti.

Vyšší kapacita při stejném půdorysném rozměru

Jednou z klíčových inovativních předností nového modelu CB210 je větší vstup, který umožňuje až o 30 % vyšší průtok než dřívější generace výměníků tepla. To znamená vyšší kapacitu při zachování rozměrů předchozích modelů.

Inovativní řešení pro vyšší tepelnou účinnost

Model CB210 se pyšní také několika prvky, které zvyšují celkovou tepelnou účinnost topného nebo chladicího systému. Patří sem konstrukční řešení zlepšující distribuce médií po celé ploše desky, díky nimž mohou zákazníci plněji využít potenciál součásti jednotky, která zajišťuje přenos tepla.

„Znamená to, že výměníky tepla CB210 lze též vyrábět v inovativním provedení společnosti Alfa Laval s asymetrickými deskami FlexFlow,“ vysvětluje produktový manažer společnosti Alfa Laval Richard Torssell.

Řešení pro řadu aplikací

„Nová konstrukce bude přínosem zejména pro oblast topení, chlazení a klimatizace, průmyslové a centrální zásobování teplem a chladem či vodohospodářství,“ uvádí manažer OEM ve společnosti Alfa Laval Roman Rathsack. „Stejně jako u našich dalších modelů řady CB bude specifická konstrukce modelu CB210 dostupná též pro chlazení oleje.“

Další informace o modelu CB210 a kompletním portfoliu pájených a tavně spojovaných deskových výměníků tepla značky Alfa Laval najdete na stránkách www.alfalaval.cz.


Alfa Laval spol. s r.o.
logo Alfa Laval spol. s r.o.

Alfa Laval - výměníky tepla, vzduchové chladiče, kondenzátory a kompaktní předávací stanice tepla pro vytápění, chlazení, chladírenství, přípravu teplé vody, využití odpadního tepla, ohřev bazénové vody, solární systémy, chlazení olejů, lehký průmysl, ...

 
 
Reklama