Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

OCHSNER pro topení i chlazení

Tepelná čerpadla OCHSNER slouží nejen jako úsporný zdroj tepla, ale umí také efektivně chladit.

Požadavky na chlazení kancelářských prostor a rodinných domů jsou stále častější. Pro tyto účely je velmi vhodná technologie tepelných čerpadel, která v zimě vyrábí teplo a v létě chlad.

V kombinaci se stropním chlazením nebo fancoily se jedná o velmi efektivní způsob chlazení vnitřních prostor. Tepelné čerpadlo vyrábí chladnou vodu, která pak proudí chladicími registry ve stropním chlazení nebo předává chlad ve výměníku fancoilu.

Všechna tepelná čerpadla vzduch-voda OCHSNER mají standardně funkci chlazení. Je proto vhodné, již při stavbě, instalovat systém chlazení a využít této funkce tepelného čerpadla. Chlazení pak nemusíte řešit dodatečně, dalším agregátem. Jiné zdroje tepla, jako plynový kotel, elektro kotel nebo elektro rohože, vám tuto výhodu nenabídnou.

Systém topení a chlazení tepelnými čerpadly OCHSNER je dlouhodobě odzkoušen a je realizován stále častěji. Vzorovou instalaci můžete zhlédnout také v nové kancelářské budově.

Pro vytápění a chlazení byla instalována kaskáda dvou tepelných čerpadel vzduch-voda OCHSNER AIR 29C Millenium, o celkovém topném výkonu 52 kW a chladicím výkonu 34 kW. Vytápění je zajišťováno podlahovým topením, chlazení fancoily. Tepelná čerpadla zajišťují také ohřev vody.

OCHSNER je tradiční rakouský výrobce tepelných čerpadel nejvyšší kvality a technologický lídr v oboru. Tepelná čerpadla OCHSNER se vyznačují nízkou hlučností, vysokými topnými faktory a dlouhou životností.


Premium Power s.r.o.
logo Premium Power s.r.o.

Premium Power s.r.o. je výhradním dodavatelem rakouských tepelných čerpadel OCHSNER na český a slovenský trh. Zajišťujeme dodávky, montáže, autorizované spuštění a také záruční a pozáruční servis dodaných zařízení.

 
 
Reklama