Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jedna firma, poloviční starost

Při rozhodování o výstavbě každý investor řeší mnoho otázek. Rád bych se zde zmínil řešení vytápění, chlazení a větrání našeho domu. Považuji tuto část při stavbě domu za jednu z klíčových a zároveň jsem si vědom, že po dalších 20 let budu splácet úvěr. Provoz tedy musí být nízkonákladový.


Ukázka realizace vzduchového tepelného čerpadla

Zvolili jsme tyto prvky: tepelné čerpadlo, podlahové topení/chlazení a řízené větrání. Počáteční investice sice vyšší, následné provozní náklady nízké.

Pro realizaci jsme dostali tip na firmu VESKOM. Myšlenka jednoho dodavatele na všechny tyto práce se nám zalíbila. A fakt, že k dispozici měli svoje projekční oddělení, servisní oddělení a že se na trhu tepelných čerpadel pohybují od roku 1991, jsou věrni značce tepelných čerpadel IVT a používají kvalitní rekuperační systém od firmy Zehnder. Navíc nám vše při schůzce v jejich sídle ukázali „na živo“. Prošli jsme naše představy a dali si i poradit z jejich zkušeností z instalací topných systémů. Využili jsme i nabídku kompletních prováděcích projektů a následnou dodávku a montáž.

Tepelné čerpadlo je v domě jediným zařízením, které si na svoje počáteční investice následně „vydělá“. To okna, ani dlažba neumí. A pozitivní přínos rekuperačního větrání člověk zjistí okamžitě při provozu domu.

Svého rozhodnutí dnes nelitujeme. Roční náklady na vytápění, ohřev TUV i chlazení jsou velmi příjemné. Volba jedné firmy na vše od projektu až po dodání a následné servisní služby byla dobrým rozhodnutím!


VESKOM, spol. s r.o.
logo VESKOM, spol. s r.o.

Prodej a servis kompresorů, průmyslového chlazení a tepelných čerpadel. Zajistíme poradenství, návrh, projekci, dodávku, montáž a servis zařízení. Na trhu působíme od roku 1991 a specializujeme se na značky Gardner Denver, Pneumofore, Hanwha Power Systems, ...

 
 
Reklama