Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Spirax Sarco regulační ventily

Společnost Spirax Sarco drží vybrané dimenze regulačních ventilů s pneupohonem nebo elektropohonem SKLADEM s garancí expedice do 48 hodin. Servisní knížky regulačních ventilů Spirax Sarco a jejich pohonů přináší zdarma jedinečný způsob ONLINE identifikace včetně archivu servisních záznamů.

Každá sestava regulačního ventilu s elektro nebo pneumatickým pohonem je označena nerezovým štítkem. Na štítku je čtyřmístný znak a QR kód, díky němuž lze online nahlédnout do Servisní knížky. Uživatel tak získá přesnou specifikaci regulačního ventilu, pohonu, pozicionéru i příslušenství. „Samozřejmostí jsou také informace ohledně nastavení, napájení a způsobu řízení. Použijte jakoukoli mobilní čtečku QR kódů a získáte okamžitý přehled o specifikaci ventilu a všech servisních výkonech,“ doporučuje produktový manažer Ing. Miloš Trejtnar.

Regulační ventily Spirax Sarco jsou nabízeny v rozsahu velikostí od DN15 až DN400, od PN16 do PN100. Jsou vhodné pro většinu průmyslových aplikací.
„Hlavní výhodou regulačních ventilů Spirax Sarco je skutečnost, že pokud se změní specifické požadavky procesu na kapacitu ventilu, lze jej díky modulární konstrukci přizpůsobit novým podmínkám, pokud z důvodu velkých změn zadání není nutno použít ventil s jiným jmenovitým průměrem DN,“ sdělil technický specialista na měření a regulaci Ing. Jan Křemenák.
Údržbu rugulačních ventilů lze též provádět bez jejich demontáže z potrubí, neboť vnitřní díly ventilů lze vyměnit bez použití speciálních nástrojů. Navíc díky modulární konstrukci ventilu s tzv. plovoucím sedlem lze jednotlivé díly snadno a rychle vyměnit oproti běžně používanému ventilu se šroubovaným sedlem.

„Standardní použití materiálů s vysokou tvrdostí, zajišťuje vysokou odolnost vůči opotřebení i korozi a umožňuje použití pro široký rozsah médií. Účelná geometrie vnitřního prostoru tělesa ventilu snižuje rychlost proudění, hlučnost i míru opotřebení,“ doplňuje Ing. Křemenák.

 
 
Reklama