Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Využíváte sušárny dřeva pro tepelnou ochranu proti škůdcům?

V současné době roste počet zakázek na sušení a zpracování dřeva pro účely výroby nábytku a bytových doplňků či jiných výrobků ze dřeva. Sušárny se také využívají pro tepelnou ochranu dřeva proti škůdcům.

S rostoucí poptávkou se také zvyšuje množství dřevního odpadu, který v mnohých stolařských provozech zůstává bez užitku, a ještě zvyšuje náklady při úhradách za odvoz hoblin, pilin a odřezků. Vytápění sušáren či vlastních provozů drceným dřevním odpadem může být elegantním řešením. Ušetříte náklady třeba za elektrické vytápění. Pro takové účely mohou posloužit kotle HAMONT, univerzální automatické kotle s velkou variabilitou dřevního paliva. Je možné topit štěpkou, drceným dřevem, hoblinou s vlhkostí až 35 %, měkkou briketou či klasickou peletou i s vyšší popelnatostí do 2 %. Při příkonu kotle od 300 kW může být palivem i drcená dřevotříska vzniklá z vlastní výroby.

Kotle vyrábíme ve dvou výrobkových řadách HAMONT 40–101 kW a HAMONT 150–500 kW splňující dle ČSN EN 303-5:2013 třídu 5 a nařízení o ekodesignu v celém portfoliu kotlů a paliv. Značka HAMONT je oblíbená právě díky univerzalitě, vysokému standardu kvality a spolehlivosti a taky výbornému servisnímu zázemí českého výrobce kotlů. Lze je využít k vytápění malých provozoven, ale i větších objektů, CZT či průmyslových hal při kaskádovém zapojení až do výkonu 2 MW. Více informací na www.cstfire.com.


CSTfire s.r.o.
logo CSTfire s.r.o.

Výroba a prodej teplovodních automatických biomasových kotlů na štěpku, pelety, hobliny, měkké brikety, drcené dřevo zn. HAMONT 40 - 500 kW. Vysoká účinnost, GSM modul, dotykový displej, vzdálený přístup, ekonomika provozu.

 
 
Reklama