Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Moderní radiátory se zářičem W3Q neunikly pozornosti i za hranicemi EU

Radiátory se zářičem W3Q pronikly do akademické sféry i mimo území EU. Překvapily unikátními tepelně-technickými vlastnostmi, malým objemem kapaliny, skromným zástavbovým prostorem a snadným čištěním.

Zajímavou kreativní inovaci otopných těles pro ekonomicky efektivní vytápění budov v úsporném trendu NZEB nabízí firma ELVL. Jedná se o výrazně odlišnou konstrukční koncepci otopných těles na trhu, jejíž hlavní dominantou je zářič W3Q. Tělesa se vyznačují unikátními tepelně-technickými vlastnostmi, malým objemem kapaliny, malým zástavbovým prostorem a snadným čištěním při běžném úklidu.

Nová konstrukce nabízí paletu modelů otopných těles v nástěnném provedení, zapuštěných do stěny i podlahy nebo přisazených ke stěně na podlaze před oknem. Jsou vyráběna v modelových řadách do teplovodní soustavy ústředního vytápění a také v elektrickém přímotopném provedení.

Vývoj byl provázen testy orientovanými na dosažení optimálních ekonomicky efektivních, funkčních a užitných vlastností. Na závěr vývoje byly ověřovány vlastnosti modelu podlahového otopného tělesa na ČVUT v Praze a následně proběhly zkoušky celé současné modelové řady otopných těles BITHERM se zářičem W3Q v akreditované zkušebně SZÚ v Brně.

Analýza podlahového otopného tělesa byla orientovaná na tepelně-technické chování na základě experimentálního měření a matematické simulace se zaměřením na teplotní pole ve vytápěném prostoru a samotného tělesa. Výsledky testů, zkoušek a analýzy úspěšně obstály v konfrontaci se současnou nabídkou otopných těles na trhu a prokázaly jedinečnost a vyjímečnost nového konstrukčního stavebnicového řešení otopné plochy. O tom svědčí odezva z akademického prostředí i za hranicemi EU.

Více informací


ELVL s. r. o.
logo ELVL s. r. o.

Výroba a prodej designových otopných těles a elektrických radiátorů BITHERM, trubkových koupelnových radiátorů v teplovodním i elektrickém provedení, elektrických sušáků ručníků, vysoušečů obuvi, elektrických topných těles s regulací vytápění a sušení.

 
 
Reklama