Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Klimatizace mají i jiné využití než ochladit místnost

Používejte klimatizaci i k vytápění mimo topnou sezónu

Počet instalací klimatizací se každoročně zvyšuje. Mnoho lidí si klimatizace stále pořizuje hlavně kvůli chlazení, ale poslední dobou je narůstajícím trendem pomocí klimatizace i topit. Klimatizace FUJI Electric mají funkci jak chlazení, tak i topení. Tyto klimatizace topí na bázi tepelného čerpadla vzduch - vzduch, tzn. že foukají teplý vzduch do místnosti. Z tohoto důvodu tento způsob vytápění vychází provozně velice příznivě. Topný faktor u klimatizací je lehce nad hodnotu 4 - tzn. že za 1 KW odebranou ze sítě dodá cca 4KW topného výkonu! 

Z našeho pohledu je vytápění pomocí klimatizace velice výhodné v kombinaci s elektrickým podlahovým vytápěním, nebo s tepelným čerpadlem, kde se klimatizace používá k topení mimo hlavní topnou sezónu, tzn. jaro a podzim než začne topná sezóna.

Klimatizaci jako jediný zdroj tepla nedoporučujeme, ale jako doplněk k topení se hodí výborně. V tomto případě se využije i výhodný tarif pro elektrické vytápění, nebo tepelné čerpadlo.

Samostatnou kapitolou jsou rekreační objekty (chaty, chalupy apod), kde lze použít klimatizaci jak na chlazení v letních měsících, tak na příležitostné topení v zimě, nebo na trvalé udržování nezámrzné teploty v rekreačním objektu. Pomocí mobilní aplikace můžete na dálku monitorovat teplotu v objektu a správnou funkci klimatizace. 

V případě zájmu o cenovou nabídku nás prosím kontaktujte.

Více informací


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 
Reklama