Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elektrické podlahové topení s fotovoltaikou se vyplatí

Topné kabely v podlaze + fotovoltaika = výhodná kombinace vytápění

Stále ještě nejste rozhodnuti čím vytápět vaši novostavbu? Zkuste popřemýšlet o topných kabelech / rohožích v podlaze se špičkovou regulací v kombinaci s fotovoltaickou elektrárnou na střeše. Dostanete od nás špičkový bezúdržbový systém topných kabelů a regulace s nadstandardní zárukou (až 20 let na topné kabely), fotovoltaickou elektrárnu s vyřízením dotací a  energetický štítek budovy! U tohoto způsobu vytápění využíváte speciální tarif s levnější cenou za odebranou KWh.

U elektrického podlah.top.nemusíte řešit kotelnu, komín a každoroční revize + servis kotlů.

Elektrické podlahové vytápění do novostavby už nelze pořídit samostatně, jak tomu bylo dříve. Je nutná kombinace s fotovoltaikou (FVE) a ohřevem TUV tepelným čerpadlem. Vychází to sice o něco dráž než samostatné topné kabely s regulací, ale i tak se tento způsob vytápění v kombinaci s ohřevem TUV stále vyplatí. Na fotovoltaiku je možné čerpat dotace, což značně snižuje její pořizovací cenu.

Fotovoltaika sice v zimním období topení skoro vůbec nepodpoří, ale něco málo přeci jen občas dá. Hlavní výhodu fotovoltaiky ale vidíme v letních měsících, kdy mají FVE největší zisky. V tomto období je FVE schopná značně podpořit například spotřebu bojleru pro ohřev TUV a rázem jste na zlomku standardních provozních nákladů. Další spotřebič, který je v letních měsících ideální pro kombinaci s FVE jsou klimatizace. 

V případě zájmu o více informací nás prosím kontaktujte.

Více informací


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 
Reklama