Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyplatí se tepelné čerpadlo?

Jaký má vliv zvyšování cen elektřiny na provoz tepelných čerpadel? I když je to překvapivé, majitelé tepelných čerpadel na zdražování elektřiny většinou vydělají.

Ceny energií ve světě jsou propojené a když zdraží jeden zdroj, zdraží ve většině případů i ostatní zdroje energie. Pokud zdraží elektřina, projeví se to samozřejmě i na fakturách za provoz tepelného čerpadla. Velkou výhodou ale je, že tepelné čerpadlo spotřebuje elektřiny jen velmi málo. V důsledku to znamená, že i když se vám náklady na vytápění s čerpadlem zvýší, všem ostatním sousedům s plynovými kotli, přímotopy, nebo dálkovým teplem se tyto náklady zvýší výrazně více.

Na zdražení energií nejvíce doplatí majitelé elektrického vytápění, ať už elektrokotlů, přímotopů nebo různých sálavých panelů a elektrických folií v podlaze. Druhou nejpostiženější skupinou jsou lidé v nezateplených domech vytápěných plynem.

Jak se dá proti zdražování bránit?

Dočtete se na www.veskom.cz

Více informací


VESKOM, spol. s r.o.
logo VESKOM, spol. s r.o.

Prodej a servis kompresorů, průmyslového chlazení a tepelných čerpadel. Zajistíme poradenství, návrh, projekci, dodávku, montáž a servis zařízení. Na trhu působíme od roku 1991 a specializujeme se na značky Gardner Denver, Pneumofore, Hanwha Power Systems, ...

 
 
Reklama