Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Samoregulační topný kabel - geniální řešení pro okapy i potrubí

Víte jak jednoduše vyřešit problém se zamrzáním okapu nebo potrubí? Pomocí samoregulačního kabelu je to hračka. Zjistěte více.

Jako každou zimu se objevují dny a noci, kdy se nebezpečí zamrzání okapů a potrubí stává aktuálním. I přesto někteří toto nebezpečí podceňují, a díky chybějícímu topnému kabelu vznikají nemalé škody a starosti s opravami.

Instalací samoregulačního topného kabelu EKOHEAT ICE-Stop do okapu jsou problémy vyřešeny. Samoregulační kabel EKOHEAT ICE-Stop je již opatřen přívodním kabelem v délce 8m, tedy dostatečným pro připojením k elektrické síťi 230V. Samoregulační vlastnost topného kabelu umožňuje automatické snižování a zvyšování výkonu podle okolní teploty. Tím, jednak reaguje na aktuální vývoj počasí, a také optimalizuje provozní náklady. Topný kabel EKOHEAT ICE-Stop se jednoduše položí na dno žlabu a nechá se volně viset ve svodu a o další se nemusíte starat. Tento kabel může být využit i pro mnoho dalších aplikací, jako jsou ohřev pojezdové kolejnice brány, odtok z klimatizace nebo tepelného čerpadla, ohřev palem, jezírek proti plnému zamrznutí a mnoho dalších.

Vlastnosti:

  • výkon: 30W/m/10°C
  • délka přívodního kabelu 8m
  • ochrana UV
  • délky 2m, 4m, 6m, 10m, 14m, 18m, 22m

Samoregulační kabel EKOHEAT ICE-Stop sice nevyžaduje instalaci termostatu, ale pokud je navrženo větší množství topných kabelů je vhodné termostat instalovat.

Například termostat EKOHEAT REG 365 v dostatečném krytí IP65, aby mohl být instalován ve venkovním prostředí se senzorem teploty.

Nebo EKOHEAT REG 900 se senzory teploty a vlhkosti, regulujícím topný systém na základě teploty i nastavené procentní vlhkosti.

Více informací


EKOTERM s.r.o.
logo EKOTERM s.r.o.

Komfortní a úsporné elektrické podlahové topení / vytápění, temperování studených podlah. Ochranné systémy pro venkovní plochy, střechy, okapy, žlaby a svody před ledem a sněhem, ohřev potrubí. Topné kabely, rohože, regulace. Výrobce EKOHEAT, zastoupení ...

 
 
Reklama