Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hnědé uhlí - černá budoucnost po roce 2022?

Určitě ne. Hnědé uhlí je tradiční a ekonomický zdroj energie. Stále se s ním počítá jako se zdrojem energie do elektráren i domácností. Právě na příkladě domácností naznačíme budoucnost topení uhlím.

Green Deal a válka na Ukrajině

Tato „Zelená dohoda“ je snahou, aby Evropa byla do roku 2050 klimaticky neutrální. Ve spojitosti s tzv. balíčkem „FIT for 55“, který mimo jiné navrhuje zavést emisní povolenky i do domácností, pokračuje silné omezení využití fosilních paliv, jako je uhlí a ropa. Snaha Green Dealu je v současné době, kdy se výrazně mění trh s energiemi, silně ovlivněna, a je jasné, že dojde k ústupkům.

1.9.2022 - platnost přísnějších norem

Ale jedna důležitá změna přece nastane. Od toho data se smí topit uhlím jen v kotlích plnících 3-5 třídu jmenovitého výkonu a emisí dle normy ČSN. Pro to, aby se splnily podmínky, je potřeba kvalitní nízkosirnaté hnědé uhlí a toho je v ČR dostatek.
I moderní kotle na uhlí splňující podmínky se mohou používat tak dlouho, dokud bude uhlí dostupné.

Kupujeme hnědé uhlí

Jak již bylo výše napsáno pro správné spalování, které bude současně využívat vlastností moderního kotle je nákup kvalitního hnědého uhlí. To je 100% zaručeno, pokud si zajistíte balené hnědé uhlí.

Výhody baleného uhlí

Balené hnědé uhlí je vždy tříděno. To zaručí jeho jednotnou frakci čili velikost. Balené uhlí je i méně prašné. Skladování a přeprava ke kotli je snazší a čistější. U hnědého uhlí je nutné pohlídat si obsah síry a množství odpadního popela. To správný prodejce vždy uvádí.

Je zřejmé, že hnědé uhlí jako zdroj energie má naopak příznivou budoucnost, a i při pořizování nového zdroje na hnědé uhlí budete mít záruku dlouholetého ekologického i ekonomického provozu.


OPTIMTOP s.r.o.
logo OPTIMTOP s.r.o.

Široká nabídka balených paliv s bezplatnou dodávkou po celé České republice. Nabízíme dřevěné brikety, palivové dřevo, dřevěné pelety, balené uhlí, uhelné brikety, rašelinové brikety a další paliva.

 
 
Reklama