Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak na chytré ovládání topení

Investice do chytrého ovládání topení se při stávajících cenách energií jednoznačně vyplatí. Zjistěte, jak můžete topit ekonomicky a ekologicky i vy.

Chytré termostaty s sebou přináší hned několik benefitů:

1. Minimalizují náklady za vytápění: Většina lidí své domácnosti zbytečně přetápí, protože nemá dostatečný přehled o vnitřních a venkovních teplotách a na teplotní změny nestihne reagovat. To za vás udělá právě chytrý termostat.

2. Zajistí optimální tepelný komfort: Chytré termostaty neustále vyhodnocují teplotu v místnosti, ale i venku. Díky tomu nebude místnost nikdy studená ani přetopená. Také si můžete nastavit týdenní režim topení a zvolit si tak požadovanou teplotu pro každou místnost a každý den v týdnu zvlášť. Termostaty ovládané pomocí mobilní aplikace vám navíc umožní topení ovládat odkudkoli a vytopit třeba chalupu ještě před vaším příjezdem.

3. Jsou uživatelsky přívětivé: Chytré termostaty lze ovládat pomocí přehledného displeje a některé modely i pomocí chytrého telefonu - a tedy odkudkoli a kdykoli. Díky aplikaci budete mít vždy dokonalý přehled o teplotě v domácnosti a spotřebě energií.

Nejpokročilejší systém chytré regulace topení na trhu představuje Honeywell Evohome, který potěší všechny náročné příznivce smart home neboli chytré domácnosti. Tyto wifi termostaty poskytují bezkonkurenčně nejpropracovanější bezdrátovou regulaci jakéhokoli typu topení - podlahového i radiátorů, ale také všech druhů kotlů. V aplikaci nebo na displeji bezdrátového termostatu si snadno nastavíte požadované teplotní zóny v domě, přesné teploty i časový program topení.

Zjistěte, jak na ovládání topení přes mobil


 
 
Reklama