Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vylepšená auto adaptivní regulace pro vnitřní jednotky TČ Mitsubishi Electric ECODAN

Auto adaptivní regulace tepelných čerpadel vzduch-voda Mitsubishi Electric ECODAN automaticky sleduje teplotu v místnosti, venkovní teplotu a upravuje podle toho teplotu topné vody.

Naším cílem je dosáhnout ještě větších úspor energie při zachování komfortu. Mitsubishi Electric představuje vylepšený regulátor s auto adaptivní funkcí pro vnitřní jednotky tepelných čerpadel vzduchu-voda ECODAN. Regulátor měří teplotu v místnosti, venkovní teplotu a vypočítá potřebný topný výkon. Zjednodušeně řečeno, teplota vody je automaticky řízena tak, aby byla neustále udržována optimální teplota v místnosti. Díky tomu je vždy zajištěn odpovídající topný výkon a je zabráněno plýtvání energií. Pokud jde o vztah mezi teplotou vody a účinností, pokles teploty topné vody o 1 °C zlepšuje topný faktor tepelného čerpadla vzduch-voda (COP) o 2 %.

Díky odhadu budoucích změn teploty v místnosti, systém zabrání výkyvům teploty v místnosti a zbytečnému zvyšování či snižování teploty vody. Regulace s auto adaptivní funkcí proto maximalizuje jak komfort, tak i úspory energie bez nutnosti pro uživatele složitého nastavení.

Zavedením zdokonalené řídicí logiky pro Mitsubishi Electric ECODAN jsme dosáhli komfortnějšího vytápění a větších úspor energie.

Více informací


CS-MTRADE, s.r.o.
logo CS-MTRADE, s.r.o.

Společnost CS-MTRADE, s.r.o. se sídlem v Pardubicích je od roku 2005 autorizovaným distributorem společnosti Mitsubishi Electric B. V. Europe, Germany Living Environment Systems pro ČR a SR. Zabýváme se dovozem a prodejem klimatizačních systémů, tepelných ...

 
 
Reklama