Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Při nedostatečném tahu komína pomůže spalinový ventilátor

Instalace spalinového ventilátoru je snadná a je velkou pomocí. Jen potřebuje elektřinu a čištění ideálně 2x až 3x ročně.

Tah komínu ovlivňuje nejen celková stavba krbu, ale také okolní vlivy, ilustrační foto redakce

Tah komínu ovlivňuje nejen celková stavba krbu, ale také okolní vlivy

Spalinový ventilátor můžete využít nejen ve venkovním zahradním krbu, ale v jakékoliv spalinové cestě, například u krbu vašeho domu. Zatímco unikání kouře z venkovního zahradního krbu je pouze nepříjemné, nedostatečný tah komína je ve vnitřních prostorách velmi nebezpečný.

Správný návrh a výběr ventilátoru je vhodné nechat na odbornících

Výběr komínového spalinového ventilátoru probíhá podle velikosti krbu a parametrů komínu. Na výběr jsou dva typy ventilátorů – s horizontálním nebo vertikálním odvodem spalin. Podle daných podmínek pak odborník doporučí nejvhodnější ventilátor s regulací a případným dalším příslušenstvím.
Ventilátor je vždy regulovatelný tak, aby se dal jeho výkon snížit nebo zvýšit podle aktuálních podmínek venkovního prostředí nebo podle množství přiloženého paliva.

Instalace i údržba je jednoduchá

Instalace je snadná, ale je také nutné počítat s tím, že k ventilátoru bude nutné přivést elektřinu. O ventilátor je potřeba se starat minimálně ve stejných intervalech jako komín, to znamená, že by jeho čištění mělo probíhat ideálně 2x až 3x ročně.

Při nedostatečném tahu komína je velkým pomocníkem krbový ventilátor, říká Pavel Ulrich, obchodní ředitel společnosti Almeva East Europe v podcastu Českého rozhlasu:


ALMEVA EAST EUROPE a.s.
logo ALMEVA EAST EUROPE a.s.

Almeva vyrábí a distribuuje plastové, hliníkové a nerezové spalinové systémy, ocelové systémy odkouření a zděné komínové systémy. Portfolio doplňují spalinové ventilátory a prodej licence výpočetního programu Kesa Aladin. Nabízí tak projektantům, topenářům ...

 
 
Reklama