Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dřevo, nebo pelety? Nemusíte si vybírat

Proč se rozhodovat jen pro jedno z paliv, když můžete využívat výhody obou? Česká firma OPOP z Valašského Meziříčí nabízí promyšlený set automatického kotle na pelety a zplynovacího kotle na dřevo.

Soustava umožňuje jednoduchý přechod z jednoho paliva na druhé a vystačí si jen s jedním komínem.

Kombinovaný kotel na pelety a dřevo vám umožní variabilně měnit zdroje vytápění přesně podle vašich potřeb. „Palivo můžete variabilně střídat a využívat automatický i manuální provoz kotle,“ vysvětluje Ing. Roman Boczek z firmy OPOP. „Sami si tak můžete zvolit, kdy budete ručně přikládat dřevo a kdy je pro vás jednodušší přejít na automatický chod a využívat peletový kotel se všemi jeho výhodami,“ dodává.

Jakmile dohoří naložené dřevo a není možnost přiložit nové, je kotel schopný sám přejít na topení peletami. Automaticky rozdělá oheň pomocí zapalovací patrony a poté plynule dopravuje palivo ze zásobníku na rošt hořáku. Díky tomu funguje dál bez vaší asistence.

Kotel na pelety topí za vás a udržuje požadovanou teplotu. V bezobslužném provozu může vytápět pět až sedm dnů a poté je jen potřeba dosypat do zásobníku novou dávku pelet.

Kombinovaný kotel na dřevo a pelety můžete také snadno připojit k domácí Wi-Fi síti a sledovat parametry vytápění v mobilu nebo na počítači. V aplikaci pak vidíte průběh vytápění i nastavené teploty. Při režimu spalování pelet pak má aplikace ještě další užitečné funkce. Pouhým kliknutím můžete odkudkoli spustit vytápění v domě a upravovat požadovanou teplotu.

Více informací


 
 
Reklama