Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová řada tepelných čerpadel vzduch-voda Mitsubishi Electric SUZ ECO Inverter R32

Společnost Mitsubishi Electric, zastoupená v ČR a SR firmou CS-MTRADE, s.r.o., uvádí na trh inovovanou řadu rezidenčních split tepelných čerpadel vzduch/voda SUZ-SWM Eco Inverter.

Tepelná čerpadla Eco Inverter reagují na požadavky trhu po cenově atraktivním zdroji vytápění pro budovy s dobrou tepelnou izolací a velkými teplosměnnými plochami, jako je např. podlahové vytápění nebo nízkoteplotní radiátory. TČ Eco Inverter dosahují energetické třídy A+++ (dle EN 14 825, nízkoteplotní systém) a jsou k dispozici v pěti velikostech o jmen. výkonech 3 až 9 kW (při A2/W35). Teplota výstupní vody je až 60 °C při -3 °C a až 50 °C při -15 °C. Provoz v režimu vytápění je možný v rozsahu -25 °C až 35 °C a v režimu chlazení 10 °C až 46 °C. TČ Eco Inverter mají certifikaci Keymark.

Koncepce split umožňuje flexibilní instalaci v objektu, potrubí mezi venkovní a vnitřní jednotkou může být až 50 m (dle typu venkovní jednotky). Není nutné řešit žádné opatření proti mrazu, protože ve venkovní jednotce je jen chladivo. Náplň chladiva R32 (GWP=675) v systému je minimalizována, proto není potřeba provádět pravidelné zákonné revize těsnosti.

Venkovní jednotky, dodávané ve dvou velikostech šasi, jsou velmi kompaktní, mají malou hmotnost a nízkou provozní hlučnost. Díky tomu je lze umístit i v hustě zastavěných rezidenčních oblastech. Výměník je ošetřený technologií Blue Fin, což je speciální povlak pro zlepšení odolnosti proti korozi.

  • Třída energetické účinnosti až A+++
  • Chladivo R32
  • Provedení split (ve venkovní jednotce je jen chladivo)
  • Malé rozměry a tichý chod
  • Provoz i v režimu chlazení (s reverzibilní vnitřní jednotkou)
  • Lze je kombinovat s širokou paletou vnitřních jednotek ECODAN

CS-MTRADE, s.r.o.
logo CS-MTRADE, s.r.o.

Společnost CS-MTRADE, s.r.o. se sídlem v Pardubicích je od roku 2005 autorizovaným distributorem společnosti Mitsubishi Electric B. V. Europe, Germany Living Environment Systems pro ČR a SR. Zabýváme se dovozem a prodejem klimatizačních systémů, tepelných ...

 
 
Reklama