Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Komfortní bydlení s tepelným čerpadlem a fotovoltaiky

Vlna státních dotací na ekologické systémy vytápění spustila velký zájem o pořízení fotovoltaiky a tepelných čerpadel do rodinných domů.

Vlna státních dotací na ekologické systémy vytápění spustila velký zájem o pořízení fotovoltaiky a tepelných čerpadel do rodinných domů. Poptávka chvílemi převyšovala nabídku, takže někteří podnikavci využili příležitosti k rychlému zbohatnutí a začali nabízet fotovoltaiku a tepelná čerpadla bez větších zkušeností s provozem těchto zařízení. Stále častěji se na nás obracejí lidé, kteří jsou nešťastní, že jim instalovaná zařízení nefungují tak efektivně, jak si představovali. Co teď?

Dvakrát měř, jednou řež, radily nám už babičky. Velké změny je třeba dobře zvážit. Poradit se s odborníky. Ideálně řešit celý systém s jednou firmou, ne skládat jednotlivé dílky podle aktuálních nabídek od různých dodavatelů. Aby vše fungovalo, jak má, je třeba uvažovat o systému jako celku. Jinak vám každý z dodavatelů nakonec dodá tu nejdražší technologii se zbytečně předimenzovaným výkonem. I když dosáhnete na nejvyšší státní dotace, ve výsledku vás to bude stát víc a ušetříte méně.


Čím více dodavatelů a různých systémů a zařízení v domě máte, tím více zaplatíte za servis a pravidelné kontroly každého z nich. Nepořizujte si technologie, které nevyužijete. Nechejte odborníky, aby vám navrhli řešení přímo na míru vaší rodině a vašim potřebám. Na každé střeše nemusí být fotovoltaika, věřte nám. Pro každý dům funguje jiné řešení. A někdy je lepší vyměnit třeba okna.

Celý článek


NEOTA CZ s.r.o.
logo NEOTA CZ s.r.o.

Vyrábíme invertorová tepelná čerpadla vzduch-voda pod značkou NeoRé. Jsme průkopníci stropního topení a chlazení. Provádíme instalaci vytápění domu od návrhu po realizaci. Na naše tepelná čerpadla můžete získat dotace. Poradíme vám, jak na to!

 
 
Reklama