Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hlasujte v soutěži TOP VÝROBKY VYSTAVOVATELŮ INFOTHERMY 2019

Srdečně Vás zveme na 26. ročník mezinárodní výstavu Infotherma, ktera se uskuteční ve dnech 21. – 24. ledna 2019 na ostravském výstavišti Černá louka. Již tradičně před výstavou probíhá internetová hlasovací soutěž, tentokrát pod názvem „TOP VÝROBKY VYSTAVOVATELŮ INFOTHERMY 2019“.

Soutěž organizuje portál TZB-info společně s pořádající agenturou INFORPRES. Výstava je zaměřená na vytápění, úspory energií a smysluplné využívání obnovitelných zdrojů. Záměrem soutěže je představit nejúspěšnější, nejzdařilejší, nejhezčí, nejprodávanější, nejúspornější – TOP VÝROBKY vystavovatelů INFOTHERMY 2019.

S přihlášenými TOP VÝROBKY se zájemci mohli předem seznámit letos poprvé již od konce září prostřednictvím tohoto článku, který je zveřejněn na portálech TZB-info a ESTAV.cz. Čtenáři měli dostatek času si rozmyslet svoji volbu, kterou od 1. prosince 2018 mohou proměnit v hlas pro svého favorita. Hlasování skončí 2. ledna 2019, ve dvanáct hodin.

Soutěžící TOP VÝROBKY vystavovatelů INFOTHERMY 2019:


Kompaktní automatický kotel na pelety D 20 PX

Kompaktní automatický kotel na pelety D 20 PX

Teplovodní kotel ATMOS D 20 PX je určen pro komfortní vytápění rodinných domů, chalup a ostatních objektů peletami. Kotel je dodáván jako kompletní zařízení se zabudovaným dopravníkem, zásobníkem na pelety o objemu 175 l a hořákem na pelety ATMOS A25. Jejich kompaktní řešení umožňuje instalaci do malých kotelen.
Detail



Systémový regulační box KOMPAKT

Systémový regulační box KOMPAKT

Systémový regulační box KOMPAKT je určen pro regulaci provozu plošného topení v jedné místnosti. Exponát reguluje vytápění podle požadované pokojové teploty pod hranicí teploty přívodu a umožňuje zapojit dva okruhy po 120 m potrubí 16*2 mm. Box se skládá z krabice pro montáž do stěny s předmontovaným ventilovým blokem, termostatického ventilu k omezování teploty vody, průtokoměru pro měření a regulaci objemového průtoku s rozpětím měřených údajů 0-8 l/min. Součásti je i otočný plnicí a vypouštěcí ventil, blokovatelný primární přívod a zpátečka, plynule nastavitelné čerpadlo se stupni 1-7, zakrytá kabelová svorka nebo bezpečnostní spínač. Čerpadlo lze pohodlně ovládat externím elektrickým regulátorem pokojové teploty pracujícím s napětím 230 V.
Detail



testo 300 – opravdu chytrá analýza spalin

testo 300 – opravdu chytrá analýza spalin

Moderní analyzátor spalin by neměl jen spolehlivě poskytovat přesné výsledky – to je nutné. Opravdu klíčové je dělat vše, co možná nejjednodušeji, a to jak před měřením, během měření, tak i po něm. A dělat to tak každý den. Přesně takový je nový analyzátor spalin testo 300, který byl vyvinut s ohledem na tento cíl. Není to pouze výsledek desetiletých zkušeností v oblasti měřicí techniky, ale díky inteligentnímu ovládání, velkému, přehlednému dotykovému displeji, robustní konstrukci a e-mailovým reportům je to realita a testo 300 se stane Vaším nepostradatelným společníkem pro všechny měřící úkoly zahrnující vytápění. Okamžitě připravený pro měření. Longlife senzor O2 je součástí všech modelů a je na něj poskytována záruka 4 roky.
Detail



Litinový zplyňovací kotel na dřevo Hercules U68

Litinový zplyňovací kotel na dřevo Hercules U68

Hercules U68 je litinový zplyňovací kotel na tuhá paliva s ručním přikládáním, který je určen k ekologickému spalování kusového dřeva. Konstrukční provedení spalovací komory umožňuje spalování paliva přirozeným odtahem spalin bez podpory ventilátoru, a to v teplovodních systémech s přirozenou i nucenou cirkulací topného média. Hercules U68 je možno s výhodou použít jako náhradu dosluhujících kotlů na tuhá paliva ve starších „samotížných” topných systémech. Kotel dosahuje emisní třídy 5 dle ČSN EN 303-5 a splňuje podmínky „Ekodesign”.
Detail



SAMSUNG Wind-Free<sup>TM </sup>Ultra series

SAMSUNG Wind-FreeTM Ultra series

Wind-FreeTM chlazení efektivně udržuje komfortní teplotu v místnosti bez nepříjemného průvanu chladného vzduchu. Chladný vzduch je jemně rozptylován přes 21 000 mikrootvorů v předním panelu jednotky. Nejdříve Wind-FreeTM klimatizační jednotka vychladí místnost v rychlém chladícím módu. Jakmile dosáhne požadované teploty, můžete změnit režim na Wind-FreeTM chlazení. Při režimu Wind-FreeTM chlazení je chladný vzduch jemně rozptylován přes 21 000 mikrootvorů. Chladný vzduchu je distribuován s velmi nízkou rychlostí proudění vzduchu (0,15m/s) a přitom bez kolísání teploty – nedojde tedy ke vzniku nepříjemného průvanu a vy se budete cítit příjemně.
Detail



Healthbox 3.0

Healthbox 3.0

Jedná se o jednotku, která řízeně odvádí vzduch z jednotlivých místností na základě senzorů monitorujících CO2, vlhkost a škodliviny VOC (těkavé organické sloučeniny). Každá odvětrávaná místnost je osazena svými čidly a potrubím s klapkou, která zvyšuje nebo naopak snižuje objem odváděného vzduchu, takže dochází k výměně vzduchu jen tam, kde je zrovna potřeba. Díky tomu je snížen objem odváděného vzduchu, tím i tepelné ztráty a spotřeba elektrické energie. Systém Healthbox 3.0 je standardně osazen 7 měřenými výstupy pro zajištění účinného větrání 7 místností, lze jej rozšířit až na 11 měřených výstupů. Intuitivní ovládání aplikací v mobilním telefonu nebo tabletu.
Detail



Automatický peletový kotel KAJMAN 10, 12, 15, 18, 20 kW

Automatický peletový kotel KAJMAN 10, 12, 15, 18, 20 kW

Automatický peletový kotel KAJMAN 10, 12, 15, 18, 20 kW je určen pro spalování dřevních pelet s automatickým zapálením, vyhasnutím a čištěním komory hořáku. Kotel s účinností 93,1% splňuje nejpřísnější emisní třídu číslo 5 a také parametry EKODESIGNU. Spalování pelet zajišťuje hořák ze 4 mm nerezové oceli, který je schopen díky keramickému zapalovači pelety sám zapálit a při natopení soustavy vyhasnout. Zapálení a vyhasnutí kotle kontroluje opto senzor umístěný v hořáku. Ventilátor umístěný na hořáku podporuje spalování a taky slouží k základnímu čištění pece a roštu hořáku maximálními otáčkami. Palivo je dodáváno do pece hořáku šnekem, který je řízen samostatným motorem a do šneku je palivo podáváno z vestavěného nebo externího zásobníku pelet.
Detail



Kotel na štěpku, pelety a truhlářský odpad T4e

Kotel na štěpku, pelety a truhlářský odpad T4e

Pohodlné, kompaktní, hospodárné a bezpečné: Nový T4e od firmy Fröling má díky elektrostatickému odlučovači prachu velice nízké emisní hodnoty. Nové rychlé zapalování s úsporou energie, zajišťuje tichý keramický zapalovač. Není nutný žádný další samostatný ventilátor. Díky spalovací komoře karbidu křemíku dosahuje T4e vysokou účinnost (až 94%) s nejnižšími emisemi. Chytré používání energeticky úsporných pohonů zajišťuje extrémně nízkou spotřebu energie. Díky modulárnímu designu a kompaktním rozměrům má Fröling T4e obzvláště snadnou a rychlou instalaci. Kompletní kotel je již sestaven, elektricky zapojen a testován při dodání. Při vývoji T4e byla věnována velká pozornost energetické účinnosti, trvanlivosti a stabilitě. To je také potvrzené, udělením ceny rakouské ekoznačky ENERGIE GENIE 2018.   
Detail



PLNĚ AUTOMATICKÝ KOTEL NA PELETY 
DOMUSA BioClass 10 – 16 – 25 – 43 Kw

PLNĚ AUTOMATICKÝ KOTEL NA PELETY DOMUSA BioClass 10 – 16 – 25 – 43 Kw

Ocelový teplovodní kotel pro plně automatické komfortní vytápění rozličných objektů – obytných i podnikatelských - peletami. Kotel v kompaktním provedení vyhovuje velmi dobře instalaci ve stísněných podmínkách, je schopen uspokojit nejnáročnější uživatele svou bohatou standardní výbavou a také možnostmi další rozšiřující výbavy.
Detail



Nové tepelné čerpadlo TnG-Air HE1400Si s chladivem R32

Nové tepelné čerpadlo TnG-Air HE1400Si s chladivem R32

Tato tepelná čerpadla z nové výrobní řady výhradně používají moderní ekologické chladivo, s minimálním dopadem na životní prostředí a velmi nízkým GWP. Tepelné čerpadlo prošlo certifikací s vynikajícím výsledkem A+. Tato nejnovější tepelná čerpadla TnG-Air řady HE mají vysokou účinnost v širokém rozsahu venkovních teplot. Vlastní tepelné čerpadlo je osazeno moderním tichým invertním kompresorem a také frekvenčně řízenými ventilátory. Díky novým technologiím použitých u této výrobní řady tepelných čerpadel TnG-Air HE, dochází k minimálnímu propadu tepelného výkonu při nízkých teplotách.
Detail



H4EKO-D – ekologický zplyňovací kotel na dřevo

H4EKO-D – ekologický zplyňovací kotel na dřevo

Díky chytrému konstrukčnímu řešení lze kotel umístit i do menších kotelen a je také možné připojit pokojový termostat, GSM modul a internetový modul. Kotel je vybaven elektronickou řídící jednotkou. Kotel lze doplnit elektrospirálu (o výkonu 3 kW) pro vytápění elektřinou. Součástí kotle je odtahový ventilátor zajišťující vyšší účinnost a tím nízkou spotřebu paliva, Velká násypná šachta umožňuje naložit velký objem paliva a spalovat velké kusy dřeva (33 cm u H416EKO-D a H420EKO-D a 35cm u H42EKO-D). Tloušťka plechu 5 mm zaručuje dlouhou životnost výměníku. Záruka na těleso kotle je 5let. Nezbytnou součástí kotle je chladící smyčka a ochrana proti dehtování spalovací komory.
Detail



Kombinace tepelného čerpadla NIBE s fotovoltaikou pomocí EME 20

Kombinace tepelného čerpadla NIBE s fotovoltaikou pomocí EME 20

Kombinací regulátoru NIBE s příslušenstvím EME 20 je možné vytvořit inteligentní propojení tepelného čerpadla a fotovoltaického systému bez nutnosti nákladného nadřazeného systému. EME 20 umožňuje řízení a komunikaci mezi invertorem pro fotovoltaické panely a tepelným čerpadlem, vnitřním modulem nebo regulátorem. Rovněž zajišťuje nepřetržité monitorování výstupního výkonu z fotovoltaického systému. Pokud není aktuální potřeba elektrické energie pro vlastní využití v budově, vyrobená elektrická energie může být automaticky spotřebována tepelným čerpadlem.
Detail



Invertorové tepelné čerpadlo EcoAir 614M

Invertorové tepelné čerpadlo EcoAir 614M

Energetická třída s regulací A+++. Nový SCROLL kompresor s regulací otáček Topný faktor COP 5,9. Velmi nízká hlučnost. Ovládání chytrým telefonem. Pracuje až do -22 oC venkovní teploty. Výstupní teplota vody až 65 oC. Vhodné pro spolupráci s třífázovou fotovoltaikou.
Detail



První hybridní elektrický ohřívač vody: LYDOS HYBRID

První hybridní elektrický ohřívač vody: LYDOS HYBRID

První elektrický ohřívač vody dosahující energetické třídy A+ . Úspora až 50% ve srovnání se stejným elektrickým ohřívačem třídy B. Aktivní + magnesiová anoda . Tiché smaltované topné těleso zabraňující tvorbě vodního kamene. Nová technologie ohřívačů vody, jednoduchá instalace, skryté hydraulické spoje a zásobník na kondenzát .
Detail



MoNSE II  - Mobilní napájecí stanice

MoNSE II - Mobilní napájecí stanice

Využití obnovitelných a alternativních zdrojů energií pro dopravu a využití elektrických pohonů je zajímavé pro vizi budoucích „smart cities“ nejen z ekologického hlediska. Každá vyrobená a na místě spotřebovaná kilowatthodina má pozitivní dopad na udržitelnost. Na významu nabývá možnost poskytování elektrické energie i pro nabíjení elektrických vozidel s možným alternativním využitím stávající či nově budované infrastruktury. Hustota této sítě však není dostatečná a dochází k situacím, kdy je nutno využít služeb odtahu elektromobilu i když nejbližší nabíjecí bod není vzdálen více než jednotky km. MoNSE II je řešením takovéto situace. Je kombinací modulu stacionární baterie např. rodinného domu, přenositelného generátoru a modulu řešícího emergenční mobilitu elektromobilu umožňující po standardním připojení k elektromobilu nouzové nabití jeho trakční baterie či dojezd.
Detail



HLASOVÁNÍ BYLO UKONČENO

 
 
Reklama