Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ANKETA: přichází úsvit klasických radiátorů?

Jak se v ČR prosazují moderní systémy vytápění? Vytlačují sálavé panely, podlahové vytápění či klimatizační jednotky tradiční radiátory? A jak je to se zájmem českých stavebníků o inteligentní systémy regulace topení? Podělte se s námi o své zkušenosti v krátké anketě, výsledky vám pak rádi nasdílíme.

S rostoucími cenami energií stále více stavebníků a investorů řeší, jak při zachování maximálního tepelného komfortu snížit náklady na vytápění. Ty dříve představovaly přibližně 52 % celkových nákladů průměrné domácnosti, už vloni však v mnoha případech vystoupaly na několikanásobek. Cest k úsporám za topení se nabízí celá řada, ne každá však je realizovatelná snadno a rychle. Tou nejrychlejší a nejméně nákladnou je zavedení inteligentního systému regulace, finančně i stavebně náročnější jsou pak energeticky úspornější systémy vytápění, které ovšem přináší celou řadu dalších výhod.
Zajímá nás, jak adopce modernějších systémů v České republice postupuje a nakolik vytlačují klasické radiátory. Budeme rádi, když věnujete pár minut naší anketě. S výsledky vás pak rádi seznámíme.

1. Jaký typ vytápění zákazníci/investoři nejčastěji poptávají pro své rodinné domy?



2. O kterých systémech vytápění mají naopak zákazníci/investoři nejmenší povědomí?



3. Co je pro zákazníky/investory nejdůležitější při výběru systému vytápění?



4. Mají zákazníci/investoři zájem o vytápění a chlazení s jednotnou regulací?

5. Zvýšil růst cen energií zájem o inteligentní regulaci vytápění?

6. Co je nejdůležitější důvod pořízení inteligentního systému regulace vytápění?



Váš e-mail:


Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...