Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vzduchová tepelná čerpadla Vaillant geoTHERM s opravdu tichým provozem

Tepelná čerpadla geoTHERM VWL S se skládají z venkovní jednotky, vnitřní jednotky a hydraulického propojení a jsou vhodná zejména pro nízkoteplotní podlahové systémy s teplotním spádem s nízkou výstupní teplotou 30 až 35 °C, rekonstrukce a bytové domy. Vyznačují se velmi nízkou hlučností.

Společnost Vaillant Group CZ uvedla na trh další novinku - nová tepelná čerpadla geoTHERM v provedení split, která se vyznačují širokou škálou technických předností a charakteristik.

Tepelná čerpadla geoTHERM VWL S se skládají z venkovní jednotky, vnitřní jednotky a hydraulického propojení. Venkovní jednotka, ve které se získává tepelná energie z okolního vzduchu, předává toto teplo okruhu s nemrznoucí směsí a dále do výparníku, který je umístěn ve vnitřní jednotce. Následně zde dojde k předání tepelné energie z chladicího okruhu do otopného systému.

Na náš trh budou dodávány dvě varianty tepelných čerpadel, a to s integrovaným zásobníkem teplé vody nebo bez zásobníku. Vnitřní jednotka má speciální konstrukci a k odběrateli putuje ve dvou rozložených částech, což značně usnadňuje dopravu na místo instalace.

Tepelná čerpadla geoTHERM VWL S jsou vhodná zejména pro nízkoteplotní podlahové systémy s teplotním spádem s nízkou výstupní teplotou 30 až 35 °C, rekonstrukce a bytové domy v klidné rezidenční čtvrti (velmi nízká hlučnost zařízení).

 

Základní charakteristiky tepelného čerpadla

GeoTHERM VWL S obsahuje vysoce účinná oběhová čerpadla, která zajišťují dopravu média v otopném i chladicím okruhu. Chod systému zajišťuje scroll kompresor a přesnou regulaci vestavěný ekvitermní regulátor s grafickým zobrazováním bilance získané tepelné energie. Zařízení má v sobě vestavěné přídavné elektrické vytápění o výkonu 6 kW pro případ potřeby navýšení topného výkonu. Zákazník má možnost vybrat si variantu s vestavěným nerezovým zásobníkem o objemu 175 l a podle potřeby tak ušetří místo i náklady na pořízení samostatného zásobníku. Instalace vnitřní i venkovní jednotky je jednoduchá, díky konstrukci a typu zařízení nehrozí nebezpečí zamrznutí z důvodu poruchy či extrémních mrazů.

   

Jedním z nejdůležitějších prvků venkovní jednotky je axiální ventilátor (230 V) s atypicky upravenými lopatkami vyrobenými z hliníkové slitiny. Povrch lopatek je pokryt speciálním plastem vyztuženým skelnými vlákny. To zajišťuje vysokou korozivzdornost, odolnost vůči teplotním změnám a zejména sníženou hlučnost, kterou majitelé ocení při provozu v nočních hodinách. Nízkou hlučnost rovněž zajišťuje plynulý rozběh ventilátoru - 1 minutu a 40 vteřin trvá, než dosáhnou otáčky ventilátoru 100 % výkonu. Díky integrované funkci lze nastavit snížení počtu otáček v rozsahu 0 až 40 % maximálního výkonu, a to navíc podle nastavitelného časového programu. Tím dochází ke snížení tepelného výkonu, ale účinnost tepelného čerpadla zůstává stejná.

Vnitřní jednotka se skládá ze standardních prvků chladicího okruhu se scroll kompresorem. Pro snadné připojení externího zásobníku je v tepelném čerpadle zabudován trojcestný přepínací ventil ovládaný řídicí jednotkou. Přehledný ovládací panel s velkým grafickým displejem podává uživateli všechny potřebné informace. Samozřejmostí je také možnost připojit k tepelnému čerpadlu komunikační jednotku vrnetDIALOG, která umožňuje dálkové ovládání celého topného systému přes internet.

Tepelná čerpadla Vaillant geoTHERM nabízejí uživatelům komfortní vytápění a přípravu teplé vody s minimálními provozními náklady. Moderní konstrukce, použití kvalitních komponentů a rovněž design obou jednotek řadí tato tepelná čerpadla na špičku ve své kategorii.

Jak nezávislý zkušební a certifikační ústav VDE v Německu, tak i nezávislé zkušební centrum tepelných čerpadel WPZ Buchs ve Švýcarsku potvrdily vynikající topný faktor (COP) tepelného čerpadla vzduch/voda geoTHERM VWL 81/3 S. Z hlediska hlukových emisí je venkovní jednotka podle výsledků testů nejtišším výrobkem ve své třídě na trhu.


Tepelná čerpadla Vaillant
logo Tepelná čerpadla Vaillant

Značka Vaillant patří k předním výrobcům tepelné techniky v Evropě již od roku 1874. Její sortiment zahrnuje kondenzační kotle, tepelná čerpadla, rekuperační jednotky, zásobníky TV, solární systémy a regulační techniku. Vaillant klade velký důraz zejména ...