Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Využijte státní dotace na nový kondenzační kotel Ariston

ARISTON: Kotle, které hřejí a zdobí

Každý, kdo odkládal pořízení plynového kotle, má plné ruce se sháněním ideální varianty pro svůj byt či dům. A jako by to nestačilo, své k tématu letos řekla i Evropská unie. Koncem září vypustila do světa směrnici o ekodesignu (ErP), která „stanovuje minimální úroveň energetických požadavků na výrobky pro vytápění a ohřev teplé vody“. Co to znamená?

EU svou směrnicí ErP rozhodla o tom, že od 26. září 2015 není možné importovat v rámci evropské „pětadvacítky“ konvenční plynové spotřebiče, ale pouze kotle, které mají roční účinnost vyšší než 86 procent. Je dobré vědět, že toto kritérium splňují pouze kondenzační kotle. Jedním z lídrů na trhu v tomto segmentu je italská značka Ariston, která umí propojit špičkové užitné vlastnosti kotlů s atraktivním designem. A to je dnes velmi žádoucí. Doba, kdy jsme kotle schovávali za nejrůznější zástěny a závěsy, je pryč. Moderní zařízení je možné hrdě zavěsit do interiéru, kde nejen ohřívá vodu a vzduch, ale také zdobí.

Vybere si každý

Nabídka kondenzačních kotlů Ariston je široká – vybere si každý. K dispozici jsou tři modelové řady: Genus Premium EVO, Clas Premium EVO a nově Cares Premium.

Král mezi kotli

Pokud hledáte krále mezi kondenzačními kotli, zaměřte se na řadu Genus Premium EVO. Zahrnuje kotle s nejrůznějším výkonem, a to jak s průtokovým ohřevem vody, tak v provedení pro ohřev vody v připojeném zásobníku. Model Genus Premium EVO je z celé nabídky technicky i designově nevyspělejší. Kromě toho, že má italský „šmrnc“, je schopen přizpůsobit svůj režim širokému rozsahu vašich požadavků. Vlastně nejširšímu rozsahu – má nejširší rozsah modulace, kterého je možné dosáhnout – 1:10. V praxi to znamená, že nespíná příliš často, takže zvyšuje váš komfort, spoří energii je tichý a méně se opotřebovává. Ať už bydlíte v malém bytě, nebo třeba v nízkoenergetickém domě, výkon tohoto kotle nastavíte přesně podle svých požadavků na teplo. Díky osazení zvukotěsnými panely je Genus Premium EVO tichý jako myška. Funkce AUTO zase brání kolísání teploty ve vytápěném prostoru, což vám přinese maximální tepelnou pohodu. Funkce Komfort u kombinovaného kotle zajistí okamžitou dodávku teplé vody průtokovým ohřevem bez nutnosti čekání. Pro ohřev vody si můžete vybrat ze dvou režimů: kombinovaný kotel s průtokovým ohřevem teplé vody, nebo kotel ve verzi System, který ohřívá vodu v připojeném externím zásobníku. Za zmínku také stojí materiálové provedení výměníků, je to nerezová ocel, která přežije věky.

Kondenzační kotel Ariston Genus Premium EVO. Cena od 47 807 Kč s DPH
Kondenzační kotel Ariston Genus Premium EVO. Cena od 47 807 Kč s DPH
Kondenzační kotel Ariston Genus Premium EVO v interiéruKondenzační kotel Ariston Genus Premium EVO v interiéru
Displej kotle Premium EVO
Displej kotle Genus Premium EVO

Pro rychlý ohřev vody

Jedním z nejoblíbenějších modelů je kotel Clas Premium EVO, který vyniká jednoduchým, ale příjemným designem. Tento kondenzační kotel je vybaven modulačním čerpadlem s rozsahem modulace 1:5 pro přesné nastavení výkonu. Snadno se ovládá prostřednictvím informačního LED displeje, na kterém se zobrazuje aktuální stav kotle. I kotel Clas Premium EVO disponuje funkcemi AUTO a Komfort, je dostupný v kombinované i systémové verzi a jeho výměníky jsou zhotoveny z nerezové oceli.

V této řadě značky Ariston najdete také kotel Clas B Premium EVO, který se od ostatních liší zejména integrovaným zásobníkem s objemem 40 litrů. Hodí se v situacích, kdy je zapotřebí velké množství teplé vody, protože je schopen ohřát až 27,6 litru za jedinou minutu. Pro ohřev vody si můžete vybrat ze dvou režimů – ohřev vody v zásobníku kotle, nebo funkci komfort, která zajistí okamžitou dodávku vody průtokovým ohřevem. Díky zvětšené expanzní nádobě je kotel Clas B Premium EVO vhodný také pro vytápění větších ploch.

Clas Premium EVO. Cena od 42 943 Kč s DPH
Clas Premium EVO. Cena od 42 943 Kč s DPH
Plynový kotel Premium EVO
Plynový kotel Clas Premium EVO
Clas B Premium EVO. Cena od 68 958 Kč s DPH
Clas B Premium EVO. Cena od 68 958 Kč s DPH

Produktová „smart“ novinka

Novinkou v portfoliu značky Ariston je kondenzační kotel Cares Premium. Charakterizují ho nová konstrukce i nové materiálové provedení, a hlavně kondenzační technologie za příznivou cenu. Tato řešení bývají označována jako „smart“, neboli – výborný poměr cena/výkon. Kromě elegantního designu vám tento kotel značky Ariston nabídne jednoduché ovládání pomocí LED displeje. Oproti starším modelům je uvnitř praktičtěji uspořádán a také lépe chráněn proti případnému zatečení do řídicí jednotky. Kotel Cares Premium má tak tichý chod, že jej můžete umísit i do obytných zón domu či bytu. Jeho primární výměník je vyroben z lehkého hliníku a kotel má kompaktní rozměry, což potěší zejména obyvatele malých bytů.

Cares Premium. Cena od 40 729 Kč s DPH
Cares Premium. Cena od 40 729 Kč s DPH
Kondenzační kotel Cares Premium
Kondenzační kotel Cares Premium
Dispej kotle Cares Premium
Dispej kotle Cares Premium

Regulační panel SENSYS pro ovládání funkcí kotlů Ariston Premium Green a Evo Green
Regulační panel SENSYS pro ovládání funkcí kotlů

Jak zvýšit komfort ještě o kousek? Poradíme.

Účinnost kotle i komfort jeho uživatele mohou zvýšit regulační prvky. Kondenzační kotle Ariston lze ovládat sofistikovaným regulátorem SENSYS, který je jakýmsi srdcem systému. Díky velkému LCD displeji může uživatel jednoduše kontrolovat i ty nejsložitější funkce kotle. Snadno naprogramuje časy vytápění a ohřev teplé vody a s využitím funkce AUTO získá měřitelné výsledky v oblasti úspor energie. A další vychytávka – kotle značky Ariston mají vnitřní a vnější sensory pro snímání teploty i ekvitermní regulaci, která řídí provoz kotle s ohledem na vnější a požadovanou vnitřní teplotu.

Chrání vaši pohodu i přírodu

Všechny výše zmíněné kondenzační kotle jsou zařazeny v energetické třídě A. Je-li vám to málo, energetické třídy A+, která představuje roční účinnost vytápění 98 %, dosáhnete propojením nejvyšší modelové řady Genus Premium EVO s regulátorem SENSYS a dvěma pokojovými snímači. Úspora energie s kondenzačními kotli Ariston může v porovnání s deset let starým konvenčním kotlem dosahovat až 35 % nákladů.

Kotle Ariston jsou dostupné v široké síti specializovaných prodejen a jejich montáž i servis zajistí neméně široká síť profesionálních partnerů ve všech regionech České republiky. Kontakty najdete na www.ariston.com.

Výhodný nákup zahřeje dvakrát

Máte rádi nákupy, které se vyplatí? V sortimentu Ariston najdete sestavy zahrnující kotel, zásobník na teplou vodu Ariston BCH o kapacitě 120 l a ovladač SENSYS, které jsou nejen cenově výhodnější oproti nákupu samostatných prvků, ale pochopitelně zaručí vzájemnou kompatibilitu výrobků jedné značky.

Sestava Ariston Genus Premium Green (kondenzační kotel Genus Premium Evo, nepřímo ohřívaný zásobník vody BCH 120 l (+ nožičky) a regulační panel SENSYS). Cena 66 405 Kč s DPH
Sestava Ariston Genus Premium Green (kondenzační kotel Genus Premium Evo, nepřímo ohřívaný zásobník vody BCH 120 l (+ nožičky) a regulační panel SENSYS). Cena 66 405 Kč s DPH
Sestava Ariston Evo Green (kondenzační kotel Clas Premium Evo, nepřímo ohřívaný zásobník vody BCH 120 (+ nožičky), regulační panel SENSYS, venkovní teplotní čidlo). Cena 60 264 Kč s DPH
Sestava Ariston Evo Green (kondenzační kotel Clas Premium Evo, nepřímo ohřívaný zásobník vody BCH 120 (+ nožičky), regulační panel SENSYS, venkovní teplotní čidlo). Cena 60 264 Kč s DPH

Využijte také státní podpory!

Při výměně staršího kotle na tuhá paliva za nový plynový kotel můžete nyní s výhodou využít takzvanou „kotlíkovou dotaci“ z programu Ministerstva životního prostředí. Cílem tohoto státního programu je dosažení pozitivního přínosu pro životní prostředí. O dotace na výměnu zdroje tepla mohou žádat majitelé rodinných domů.

Informaci o kondenzačních kotlích Ariston, které byly zařazeny do Seznamu výrobků a technologií Státního fondu životního prostředí, najdete na www.ariston.com nebo přímo na stránkách SFŽP.


Více na www.ariston.com.

Nepřímo ohřívaný zásobník vody BCH 120 l
Nepřímo ohřívaný zásobník vody BCH 120 l
Regulátor Sensys s LCD displejem
Regulátor Sensys s LCD displejem
Venkovní snímač
Venkovní snímač


Ariston Thermo CZ s.r.o.
logo Ariston Thermo CZ s.r.o.

Ariston je globálním odborníkem v oblasti ohřevu vody a vytápění. Nabízí lidem po celém světě výrobky s italským designem, které jsou efektivním a vysoce kvalitním řešením pro jejich pohodlí.