Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kotlíkové dotace i na nový plynový kondenzační kotel

Evropská směrnice o ErP (Energy related Products), která vstoupila v platnost v září 2015, klade důraz na používání spotřebičů pro vytápění s co nejnižší spotřebou a s co nejvyšší účinností, a to vyšší než 86 procent. Kritéria této směrnice splňují v rámci plynových spotřebičů pouze kondenzační kotle. Na jejich pořízení je možné žádat o státní podporu, a to v rámci Kotlíkových dotací.

Mezi prvními zaregistrovanými dotovanými výrobky byly kondenzační kotle Ariston.

Nyní je tedy vhodná doba na výměnu starého kotle na tuhá paliva za nový plynový kondenzační kotel a přispět tak ke snížení znečišťování ovzduší v České republice. Kotlíkové dotace vyhlásilo Ministerstvo životního prostředí a pro občany je administrují jednotlivé krajské úřady.

O dotace na výměnu zdroje tepla mohou žádat majitelé rodinných domů. Výše dotace na plynový kondenzační kotel je do výše 20 000 Kč a navíc je možné zažádat i o podporu na související úpravy, jako je například vyvložkování komína a nutná mikroenergetická opatření pro snížení tepelných ztrát objektu. Maximální výše podpory je 150 000 Kč na objekt, ze které žadatel obdrží 70–85 % celkových uznatelných nákladů.

V Seznamu registrovaných výrobků a technologií Státního fondu životního prostředí je v současné době zařazeno devět výrobků z nabídky kondenzačních kotlů Ariston a postupně přibydou i další. Informaci, o které výrobky se přesně jedná, se dozvíte na stránkách http://www.ariston.com/cz/kotlikova_dotace, kde jsou k jednotlivým kotlům uvedeny také technické podrobnosti nebo přímo na stránkách SFŽP. Zaregistrované kotle Ariston splňují veškeré podmínky dotačního programu a požadavky SFŽP a prošly testováním v nezávislé autorizované zkušebně.

Doporučené kondenzační kotle Ariston

Kotel Clas Premium EVO je jedním z nejoblíbenějších kotlů v naší nabídce s vysokou účinností a velmi příjemným uživatelským designem. Díky kondenzační technologii ušetří kotel až 35 % nákladů za spotřebovaný plyn. Další úspora energie je zaručena díky plně modulačnímu čerpadlu, které umožňuje ušetřit 30 % ze spotřeby elektřiny. Funkce AUTO zabrání kolísání teploty ve vytápěném prostoru, což přinese opět úsporu. Funkce Komfort u kombinovaného kotle zajistí okamžitou dodávku teplé vody průtokovým ohřevem bez nutnosti čekání. Pořizovací cena kondenzačního kotle Clas Premium EVO je od 47 009 Kč s DPH (cena bez montáže).

Pokud plánujete systém s ohřevem teplé vody v externím zásobníku, pořiďte si kotel Genus Premium Evo System. Tento model disponuje nejširším rozsahem modulace, kterého lze dosáhnout -1:10, tzn., že nespíná příliš často, což vede k úspoře energie a komfortnímu provozu, méně se opotřebovává a jeho provoz je tichý. Genus Premium EVO System patří stejně jako další kondenzační kotle Ariston do energetické třídy A díky splnění požadavků na sezónní energetickou účinnost vytápění dle nejpřísnějších Evropských norem. Pořizovací cena kotle Genus Premium Evo System je od 47 807 Kč s DPH (cena bez montáže).

Kondenzační kotel Clas B Premium EVO se od ostatních liší integrovaným zásobníkem s objemem 2×20 l. Hodí se v situacích, kdy je zapotřebí velké množství teplé vody, protože je schopen dodat až 27,6 l za jedinou minutu. Pro ohřev vody si lze vybrat ze dvou režimů – odběr vody z nerezového zásobníku kotle, nebo funkci Komfort, která zajistí okamžitou dodávku vody průtokovým ohřevem. Díky zvětšené expanzní nádobě je kotel Clas B Premium EVO vhodný také pro vytápění větších ploch. Pořídit ho lze od 68 958 Kč s DPH (cena bez montáže).

Novinkou je kondenzační plynový kotel Cares Premium. Charakterizují ho nová konstrukce i nové materiálové provedení, a hlavně kondenzační technologie za příznivou cenu. Kotel nabízí jednoduché ovládání pomocí LED displeje a vyznačuje se i velmi tichým chodem, proto jej lze umísit i do obytných zón domu či bytu. Primární výměník je vyroben ze slitiny hliníku. Kompaktní rozměry potěší majitele menších bytů. Kondenzační kotel Cares Premium je možné pořídit od 40 729 Kč s DPH (cena bez montáže).

Kotle Ariston, jsou dostupné v široké síti specializovaných prodejen a jejich montáž i servis zajistí síť profesionálních partnerů ve všech regionech České republiky.

www.ariston.com

Clas Premium Evo se snadno ovládá prostřednictvím informačního LED displeje, na kterém se zobrazuje aktuální stav kotle. Patří mezi nejžádanější modely. Funkce AUTO zabrání kolísání teploty ve vytápěném prostoru, což přináší další úsporu. Pořizovací cena od 47 009 Kč s DPH (cena bez montáže).
Clas Premium Evo se snadno ovládá prostřednictvím informačního LED displeje, na kterém se zobrazuje aktuální stav kotle. Patří mezi nejžádanější modely. Funkce AUTO zabrání kolísání teploty ve vytápěném prostoru, což přináší další úsporu. Pořizovací cena od 47 009 Kč s DPH (cena bez montáže).
Kotel Genus Premium Evo System disponuje nejširším rozsahem modulace, kterého lze dosáhnout -1:10, tzn., že nespíná příliš často, což vede k úspoře energie a komfortnímu provozu, méně se opotřebovává a jeho provoz je tichý. Kondenzační technologie ušetří až 35 % spotřeby plynu. Pořizovací cena kotle Genus Premium Evo je od 47 807 Kč s DPH (cena bez montáže).Kotel Genus Premium Evo System disponuje nejširším rozsahem modulace, kterého lze dosáhnout -1:10, tzn., že nespíná příliš často, což vede k úspoře energie a komfortnímu provozu, méně se opotřebovává a jeho provoz je tichý. Kondenzační technologie ušetří až 35 % spotřeby plynu. Pořizovací cena kotle Genus Premium Evo je od 47 807 Kč s DPH (cena bez montáže).Kotel Genus Premium Evo System disponuje nejširším rozsahem modulace, kterého lze dosáhnout -1:10, tzn., že nespíná příliš často, což vede k úspoře energie a komfortnímu provozu, méně se opotřebovává a jeho provoz je tichý. Kondenzační technologie ušetří až 35 % spotřeby plynu. Pořizovací cena kotle Genus Premium Evo je od 47 807 Kč s DPH (cena bez montáže).
 
Kondenzační kotel Clas B Premium EVO má na rozdíl od jiných kotlů integrovaný zásobník teplé vody s objemem 2×20 l a je schopen ohřát až 27,6 l za jedinou minutu. Díky zvětšené expanzní nádobě je kotel Clas B Premium EVO vhodný také pro vytápění větších ploch. Pořídit ho lze od 68 958 Kč s DPH (cena bez montáže).
Kondenzační kotel Clas B Premium EVO má na rozdíl od jiných kotlů integrovaný zásobník teplé vody s objemem 2×20 l a je schopen ohřát až 27,6 l za jedinou minutu. Díky zvětšené expanzní nádobě je kotel Clas B Premium EVO vhodný také pro vytápění větších ploch. Pořídit ho lze od 68 958 Kč s DPH (cena bez montáže).
Nový kondenzační kotel Ariston Cares Premium nabízí výborný poměr kvalita / cena a jednoduché intuitivní ovládání. K jeho přednostem se řadí i tichý chod, proto může být umístěn i v obytných částech domu. Pořizovací cena od 40 729 Kč s DPH (cena bez montáže).Nový kondenzační kotel Ariston Cares Premium nabízí výborný poměr kvalita / cena a jednoduché intuitivní ovládání. K jeho přednostem se řadí i tichý chod, proto může být umístěn i v obytných částech domu. Pořizovací cena od 40 729 Kč s DPH (cena bez montáže).Nový kondenzační kotel Ariston Cares Premium nabízí výborný poměr kvalita / cena a jednoduché intuitivní ovládání. K jeho přednostem se řadí i tichý chod, proto může být umístěn i v obytných částech domu. Pořizovací cena od 40 729 Kč s DPH (cena bez montáže).

Ariston Thermo CZ s.r.o.
logo Ariston Thermo CZ s.r.o.

Ariston je globálním odborníkem v oblasti ohřevu vody a vytápění. Nabízí lidem po celém světě výrobky s italským designem, které jsou efektivním a vysoce kvalitním řešením pro jejich pohodlí.