Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kvalitní komín s krbovými kamny v jednom

Snad každému majiteli rodinného domku se líbí představa plápolajících plamenů a sálavého tepla. Praktická realizace vestavěné krbové vložky s funkcí teplovzdušného přitápění však může mít řadu úskalí.

Nestačí jen kvalitní tepelný spotřebič, aneb vestavná krbová vložka, ale při jejím zabudování je nutné splnit řadu bezpečnostních předpokladů s ohledem na ochranu proti požárům, únikům spalin a je nutné spolehlivé napojení na bezpečný komín. Všechny technické požadavky spolehlivě plní Schiedel Kingfire Parat, který si mohli prohlédnou například návštěvníci letošního veletrhu ForArch v Praze - Letňanech.

Jedná se o unikátní montážní technologii, která zajistí bezpečnou spalinovou cestu i kvalitní topný spotřebič v jednom. Základem je typizovaný stavebnicový komín s vestavěnou krbovou vložkou. Zásadní předností unikátní soustavy Schiedel Kingfire Parat je snadná montáž. Krbová vložka se instaluje současně s montážní technologií Schiedel Parat. Jedná se o stavebnicový komín, který se místo obvyklého postupného sestavování po jedné tvárnici instaluje mnohem rychleji. Velké dílce vyráběné na míru stavby se jednoduše sestavují na sebe pomocí jeřábu. Tyto dílce jsou vyráběny na výšku jednoho podlaží, ale lze získat až šestimetrové komponenty.


Vzhledem k tomu, že jde o výrobek komplexní, eliminuje se vznik případných montážních chyb. Jeho stavba také minimalizuje použití mokrých stavebních technologií nežádoucích zejména v dřevostavbách a snižují se celkové pořizovací náklady.

Zákazník si může vybrat ze širší nabídky vzorů a své řešení individualizovat nejen volbou obkladu krbové vložky, ale i volbou doplňujících prvků, poliček aj. Krbová vložka Kingfire Parat může být provozována jako nezávislá na přístupu okolního vzduchu, kdy se k přívodu vzduchu na spalování paliva využívá šachta v komíně. Proto je tedy výhodným řešením i pro domy se zabudovanými větracími systémy. Tento integrovaný spotřebič disponuje vyspělou technologii spalování, takže krásné chvíle při pohledu do atraktivně hořícího ohně jsou podloženy efektivním a ekonomickým provozem. Patentovaná technologie osazení krbové vložky umožňuje její snadnou výměnu kdykoliv a bez velkých nákladů.

Ať už se bude jednat o vložku s tepelným výměníkem, přechod na spalování pelet či jinou změnu. Optimální rozměry základního modulu s krbovou vložkou 550 x 550 x 2940 mm poskytují architektům i projektantům volnou ruku při řešení vnitřních dispozic stavby. Navazující modul pro odvod spalin se rovněž zadává do výroby podle údajů ze stavebního projektu.

Podrobnosti o montážní technologii Schiedel Kingfire Parat naleznete na webu výrobce www.schiedel.cz

 
 
Reklama