Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Revoluce ve vytápění peletami – závěsný kotel na zeď!

Malý kotel, který topí o 30 % levněji než tepelné čerpadlo a vejde se do každého bytu. Montáž, kterou zvládne i topenář, který nikdy nemontoval kotel na pelety. Je tak lehký, že jej každý dopraví do sklepa nebo do patra.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Jak je jednoduchá montáž?

Každý, kdo montuje kotle na pelety ví, že není jednoduché najít správné místo pro kotel a k němu připojit kotlový okruh s čerpadly, směšovacím ventilem, kohouty, expanzí a dalšími komponenty. Zkušený topenář si na chvíli sedne v kotelně, zamyslí se a navrhne, kam který komponent namontuje. U Nástěnného kotle na pelety Hevo to není potřeba. Všechny komponenty jsou již uvnitř a zbývá pouze připojit potrubí a termostatický ventil.

Toto je kotel pro všechny, kteří si dodnes netroufali namontovat kotel na pelety. Prostě kotel Hevo pověsíte a připojíte k potrubí a komínu. Hotovo. Je to hodně podobné připojení plynového kotle.

Jak jednoduše dostat kotel do sklepa?

Každý, kdo montuje kotle na pelety ví, že díky svým rozměrům a váze je stěhování kotle velmi náročné. U nástěnného kotle na pelety Hevo to tak není. Kotel váží jenom 95 kg. Kotel může zůstat v bytě a jenom násypku dáme o patro níže, do sklepa. V bytě bude pořádek a násypka je blízko uskladněných pelet. Násypka může být až 6 m od kotle. To je variabilita! Jestli to nestačí, lze dodat pneumatický systém pro celoroční dodávku cisternou, kdy silo může být až 25 m od kotle.


Jak jednoduše regulovat kotel?

V dnešní době jsou všechny kotle plné elektroniky. Nástěnný kotel na pelety Hevo má jednoduchou řídící jednotku, která je již přednastavená z výroby. Pro klasického topenáře je výhodou snadné a rychlé nastavení. Kdyby přesto chtěl uživatel moderní prvek, lze na kotel napojit wifi modul, nebo dálkové ovládání kotle.

Jak jednoduše kotel udržovat?

Každý topenář má rád jednoduché věci. Kotle, které zákazníci snadno ovládají, snadno čistí a sami snadno udržují. Výhodou kotle je otočný, samočistící hořák, který umí spalovat i horší pelety. Vyčištění kotle i výměníku je jednoduché, při změně pelet si každý zákazník sám nastaví hořák tak, aby hořel co nejefektivněji.

Kotel Hevo je revolucí v provozních nákladech a hlavně v jednoduchosti montáže a variabilitě řešení. Kotel, kde nepotřebujete další komponenty.
Kotel namontujete za půl dne. Kotel namontujete i v malé předsíni a kotel, který vás neutahá. Kotelzakotel.cz






Dimfeja holding a.s.
logo Dimfeja holding a.s.

Specializujeme se na úsporné energetické zdroje. Od kotlů na pelety pro pasivní domy, s výkonem od 2,5 kW až po kotle s výkonem 300 kW pro hotely nebo bytové a komerční objekty. Jako jediní máme velké teplovzdušné kotle 100 kW a 200 kW pro haly, skleníky ...