Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výběr vhodné regulace (nejen) topení = velké úspory v domácnosti!

Firma ELEKTROBOCK CZ s.r.o. uvádí na trh další NOVINKY v oblasti vytápění a bezdrátového ovládání domu.

Nové prvky v systému PocketHome®

PH-BP1-P9 9kanálový přijímač pro zónovou regulaci podlahového topení.

Sestava 9kanálového přijímače PH-BP1-P9 a příslušného počtu vysílačů PH-BP1-V (prostorových termostatů) umožňuje bezdrátovou regulaci teploty jednotlivých místností v systému s podlahovým vytápěním. Sestavu je možné zařadit do systému PocketHome® a ovládat všechny zóny z jednoho místa pomocí centrální jednotky nebo přes PC. V objektech, kde není požadavkem centrální ovládání, může sestava pracovat i autonomně bez centrální jednotky. Výhodou je obousměrná komunikace a dosah až 35 m (v zástavbě).

PH-HD01 - Bezdrátová digitální hlavice bez LCD

Ovládá polohu ventilu podle požadované teploty určené z PH-BHD nebo přímo z PH-CJ37/Plus. Při použití s řídicí jednotkou PH-BHD snímá aktuální teplotu řídicí jednotka a podle rozdílu s požadovanou teplotou posílá povel hlavici k zavření nebo otevření ventilu.

Při použití s centrální jednotkou PH-CJ37/Plus snímá teplotu přímo hlavice PH-HD01!


PH-WS20 - Bezdrátová časová zásuvka

Ovládá připojený spotřebič podle časového programu, který je nastaven v centrální jednotce (v prodeji od října 2009).


Nová řada termostatů pro elektrické podlahové topení

Termostaty označené PT71x (kde x=určuje typ) jsou termostaty prostorové vhodné do míst, kde požadujeme komfortní teplotu v místnosti

Termostaty označené PT71x-EI jsou termostaty kombinované, u kterých je možné volit co chceme regulovat:

  1. teplotu podlahy (vhodné např. pro koupelny, kde si přejeme mít teplou podlahu nezávisle na teplotě v místnosti)
  2. teplotu místnosti (požadujeme komfortní teplotu v místnosti)
  3. kombinovaně, v tomto případě se podlahové čidlo používá jako omezovač teploty (vhodné pro dřevěné a laminátové podlahy, požadujeme komfortní teplotu v místnosti, ale zároveň hlídáme teplotu podlahy)

Vybrat si můžete podle Vašich nároků:

"Nejsem náročný" - použijte termostaty PT712 nebo PT712-EI s jednoduchou obsluhou a nastavením (v prodeji září/říjen 2009)

Společné vlastnosti PT712 a PT712-EI:

  • 2 týdenní programy s 6-ti teplotními změnami na den
  • podsvícený displej
  • možnost nastavení HYSTEREZE a minimální doby zapnutí zdroje tepla
  • provozní režimy: AUTO/MANU/OFF/DOVOLENÁ
  • rychlá změna požadované teploty
  • informace o hodinách provozu
  • dětská pojistka - uzamčení kláves
  • záloha při výpadku napětí více jak 100 hodin
  • jednoduchá montáž systémem PLUG-IN
  • elegantní design v řadě spínačů VENUS

"Chci komfort" - správná volba jsou termostaty PT713 nebo PT713-EI, jako adaptivní regulátory dokáží určit čas potřebný k dosažení požadované teploty (v prodeji září/říjen 2009).

Společné vlastnosti PT713 a PT713-EI:

  • 9 týdenních programů s 6-ti teplotními změnami na den
  • podsvícený displej
  • funkce "předčasné zapnutí topné soustavy" = zajistí požadovanou teplotu v daném čase
  • možnost nastavení PI regulace nebo HYSTEREZE (s minimální dobou zapnutí zdroje tepla)
  • nastavení max. a min. omezovací teploty podlahy
  • kalibrace aktuální teploty
  • funkce "otevřené okno" (automat. útlum vytápění pokud dojde k poklesu o 3 °C)= větrejte s úsporou energie
  • dětská pojistka - uzamčení kláves
  • provozní režimy: AUTO/MANU/OFF/DOVOLENÁ
  • rychlá změna požadované teploty
  • informace o hodinách provozu
  • záloha při výpadku napětí více jak 100 hodin
  • jednoduchá montáž systémem PLUG-IN
  • elegantní design v řadě spínačů VENUS

PLUG-IN = rychlá a přehledná montáž, termostat je rozdělen na silovou část a mikroprocesorovou hlavní část, která se spojí pouhým zasunutím propojovacích svorek. Do svorek silové části se připojí přívodní vodiče (popř. externí čidlo) a upevní se do instalační krabice, poté stačí hlavní část nasunout na silovou a montáž je hotova.

Centrální ovládání podlahového topení

PT41- CJ Centrální jednotka

Jednotka pro automatickou regulaci teploty místností s podlahovým topením. V PT41-CJ se určuje typ regulace a teplotní programy. PT41-CJ předává informace o požadované teplotě do podřízených jednotek PT41-M a PT41-S, které na základě těchto informací spínají jednotlivé topné okruhy + čerpadlo a kotel. Celý systém může ovládat až 30(+2) zón!

PT41- M Jednotka MASTER

Jednotku PT41-M je možné naprogramovat přes centrální jednotku PT41-CJ nebo přes PC (pomocí softwaru PT41). Po připojení PT41-CJ/PC k jednotce PT41-M dojde k uložení dat do paměti E-EPROM a centrální jednotka/PC může být odpojena. Při sepnutí jednoho z topných okruhů (R1-R6), dojde do 1min. k sepnutí výstupu R7, na které může být napojeno např. čerpadlo. Do 5s od zapnutí R7 se také sepne výstup R8, který je určen pro spínání kotle. K vypnutí dochází naopak, nejdříve vypne kotel (R8) a do 5s čerpadlo (R7).

PT41- S Jednotka SLAVE

Každá jednotka PT41-S je schopna regulovat teplotu v dalších 8-mi místnostech.

Jednotka PT41-S může být umístěna před jednotkou PT41-M. Ale v tom případě, pokud dojde k sepnutí některé z 8-mi zón jednotky PT41-S, neovlivní to stav výstupů pro čerpadlo a kotel u jednotky PT41-M! Toto zapojení PT41-S je vhodné pouze pro topné zóny, kde není nutná priorita pro zapnutí kotle např. chodby, garáž atd.

PT41- SW Software pro ovládání systému pomocí PC

Bezdrátové ovládání domácnosti

Bezdrátové prvky jsou vhodné pro dálkové ovládání různých spotřebičů a el.zařízení, které jsou nedílnou součástí každé moderní domácnosti (osvětlení, žaluzie, vrata, aut.zakrývání bazénu nebo filtrace, zavlažování, klimatizace, ovládání čerpadla atd.)

Výhody řady WS3xx jsou vyšší zabezpečení přenosu signálu při učení kódů, velký dosah (až 150m) a kompatibilita přijímačů a vysílačů!

WS301 - Bezdrátový přijímač s montáží do instalační krabice

slouží pro dálkové zapínání/vypínání a časové ovládání elektrických zařízení. WS301 je možné ovládat až 16-ti různými vysílači s odlišnými funkcemi. Nastavitelná doba funkce časování je 1s až 8 hod.


WS302 - Bezdrátový nástěnný přijímač

slouží pro dálkové zapínání/vypínání a časové ovládání elektrických zařízení. WS302 je možné ovládat až 16-ti různými vysílači s odlišnými funkcemi. Nastavitelná doba funkce časování je 1s až 8 hod.


WS303 - Bezdrátový přijímač do zásuvky

slouží pro dálkové zapínání/vypínání a časové ovládání elektrických zařízení. WS303 je možné ovládat až 16-ti různými vysílači s odlišnými funkcemi. Nastavitelná doba funkce časování je 1s až 8 hod.


WS304- Bezdrátový více-kanálový přijímač na DIN lištu

pro dálkové zapínání/vypínání a časové ovládání el. zařízení. Jednou jednotkou WS304 je možné ovládat až 10 různých zařízení. Nastavitelná doba funkce časování je 1 s až 8 hod. (v prodeji od října 2009).


WS305 - Bezdrátový ovladač žaluzií

přijímač s montáží do instalační krabice pro dálkové ovládání elektrických pohonů 230V AC/ 6A žaluzií, rolet, markýz a vrat, které jsou řízeny ve dvou směrech a vybaveny zabudovaným koncovým spínačem. Maximální doba sepnutí relé je omezena na 2min. (v prodeji od října 2009).


WS310 - Bezdrátová 4kanálová klíčenka

Vhodný pro dálkové ovládání až 4 různých zařízení.


WS320 - Bezdrátový vysílač s magnetickým kontaktem

Příklad použití: Ovládání oběhového čerpadla - po otevření dveří v koupelně se sepne oběhové čerpadlo. Po spuštění kohoutku už nemusíme odpouštět vodu, protože předčasné spuštění čerpadla nám doručí do kohoutku už teplou vodu. Tím výrazně snížíme spotřebu vody!


WS330 - Bezdrátové 4kanálové tlačítko v designu spínačů VENUS

Např. ve spojení s přijímačem WS305 slouží k dálkové obsluze žaluzií. Výhodou je jednoduchá montáž přilepením na různá místa, příjemné ovládání a indikace funkce červenou diodou.


WS340 - Bezdrátový vysílač

Jedno-kanálový vysílač pro dálkové ovládání el.spotřebičů.


WS350 - Bezdrátové čidlo vlhkosti

Při překročení požadované relativní vlhkosti v místnosti vyšle signál pro sepnutí zařízení (např. ventilátor), které je připojeno k přijímači řady WS3xx. Vhodný do skladových prostor, kde je nutné udržet danou relativní vlhkost. Dosah se pohybuje okolo 150 m na volné ploše (podle typu použitého přijímače WS3xx).


 
 
Reklama